to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 07.11.2019

Διεθνή

Η αστυνομία απομάκρυνε τουλάχιστον 1.600 μετανάστες από καταυλισμούς στο Παρίσι

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι συνολικά 1.606 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους καταυλισμούς


Η αστυνομία του Παρισιού εκκένωσε σήμερα το πρωί δύο καταυλισμούς μεταναστών στο βόρειο τμήμα του Παρισιού και στο προάστιο Σεν Ντενί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ υποσχέθηκε ότι θα απομακρύνει όλους τους μετανάστες από ανεπίσημους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του έτους.

Η αστυνομία ανέφερε στο Twitter ότι συνολικά 1.606 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τους καταυλισμούς. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε στάδια στην περιοχή για προσωρινή διαμονή, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση FranceInfo.

Η αναπληρώτρια δήμαρχος του Παρισιού Ντομινίκ Βερσινί δήλωσε στο FranceInfo πως εκατοντάδες μετανάστες που διέμεναν στους καταυλισμούς ‘εξαφανίστηκαν’ πριν από την επιχείρηση επειδή η νομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να πάνε σε επίσημο κατάλυμα.

Ήταν η 59η εκκένωση ανεπίσημων καταυλισμών από το καλοκαίρι του 2015, δήλωσε η Βερσινί. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Ντιντιέ Λαλεμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους επιτόπου ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναστηθούν οι καταυλισμοί.

Εκατοντάδες μετανάστες διαβιούν σε καταυλισμούς με αντίσκηνα που δημιουργήθηκαν στο βόρειο Παρίσι, ιδιαίτερα μετά τη διάλυση ενός μεγάλου ανεπίσημου καταυλισμού στο Καλαί, στο Στενό της Μάγχης, το 2016.

Ορισμένοι από αυτούς, 15-20%, δήλωσε η Βερσινί στο FranceInfo, είναι πρόσφυγες που δεν μπόρεσαν να βρουν κατάλυμα, αν και έχουν λάβει άσυλο.

Οι σημερινές επιχειρήσεις αφορούσαν δύο από τους τρεις μεγάλους ανεπίσημους καταυλισμούς στο Παρίσι, είπε ο Καστανέρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA, AFP

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)