to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 23.04.2013

Κοινωνία

Η Αρχιεπισκοπή κατάργησε τα επιδόματα αδείας για τις Γιορτές - Απολύσεις στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Η Αρχιεπισκοπή σύμφωνα με την εγκύκλιο, αποφάσισε να ακολουθήσει τις επιταγές του Νόμου 4093/2012 και καταργεί το επίδομα αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων στους εργαζομένους κάθε Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ως εκ τούτου και στο προσωπικό των Ναών και των Μονών.


Μάλιστα προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αυθαίρετης καταβολής του επιδόματος, τότε αυτό καταλογίζεται σε βάρος του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ή του ηγουμένου της Μονής και παρακάτω σημειώνει ότι μόνο αν τα οικονομικά το επιτρέπουν, τότε τα καταργούμενα επιδόματα μπορούν να ενσωματωθούν στους μισθούς των εργαζομένων. 

Διαβάστε την εγκύκλιο, πατώντας το παρακάτω Link της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την φωτογραφία της ανάρτησης την βρήκαμε στο romfea.gr

 http://www.iaath.gr/attachments/1757_iaath-26-2013.pdf

Να θυμίσουμε ότι πλανάται ήδη αναπάντητο το δημοσίευμα από  «Το Καρφί», ότι η Εκκλησία μέσω ΕΣΠΑ θα διαθέσει 3,7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ εκκρεμεί και η καταγγελία που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στην επιθεώρηση εργασίας για απολύσεις δημοσιογράφων από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας Ελλάδος, οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. 

Η καταγγελλία της ΕΣΗΕΑ

«Κύριοι, Σας καταγγέλλουμε το «Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας της Ελλάδος» που λειτουργεί τον ραδιοφωνικό σταθμό «Εκκλησία της Ελλάδος 89,5 FM » και εδρεύει στην Αθήνα στην οδό Ιασίου αρ. 1 Κολωνάκι, όπως νομίμως εκπροσωπείται, διότι εντελώς παράνομα και καταχρηστικά προέβη στην απόλυση τριών συναδέλφων δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, η καταγγελλόμενη εργοδότρια, μετά τις ατομικές συμβάσεις, την υπογραφή των οποίων επέβαλε στους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, με όρους διαφορετικούς αυτών των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ειδικότερα με σημαντική μείωση των αποδοχών τους, απέλυσε τους συναδέλφους Αντωνέλλου, Σ. Χριστοδούλου και Μπλάθρα, διότι αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν τις εν λόγω «μειωτικές» συμβάσεις εργασίας.

Η εργοδότρια εταιρεία εκμεταλλευόμενη την ανασφάλεια των εργαζομένων, όσον αφορά στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, "υφάρπαξε" τη συναίνεσή τους στις μειώσεις των αποδοχών τους και λειτουργώντας εκδικητικά απομάκρυνε τους τρεις συναδέλφους που δεν υπέγραψαν.

Επειδή οι πράξεις της καταγγελλόμενης εταιρείας παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες».

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα: Επιστολή διαμαρτυρίας των νέων ΣΥΡΙΖΑ: "Μείναμε άφωνοι από τα 3,7 εκ. ευρώ κόστους της ιστοσελίδας της αρχιεπισκοπής" 

Νόμιμο σκάνδαλο: 3.7 εκατομμύρια για ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής μέσω ΕΣΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)