to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 24.01.2023

Αθλητισμός

«Η αποπομπή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη διοίκηση και τις Επιτροπές του ΣΕΓΑΣ αποτελεί απαράδεκτη πρακτική»

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του τις μεθοδεύσεις της Σοφίας Σακοράφα και την πρόσκαιρη ετερογενή συμμαχία της που οδήγησε στην αποπομπή μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη διοίκηση και τις επιτροπές του ΣΕΓΑΣ


Η πρόσκαιρη ετερογενής συμμαχία της κ. Σακοράφα στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ προχώρησε στην απαράδεκτη και ύπουλη αποπομπή του Παναγιώτη Μελαχρινού, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, από τη θέση του Γ΄ Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, καθώς και των Γιάννη Κουτσιώρα –επί χρόνια αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ με τεράστια προσφορά στην ανάπτυξη του Κλασσικού Αθλητισμού– και της παλαιάς πρωταθλήτριας του Στίβου Ζωής Βαρέλη -Στεφανίδη, αμφότεροι μέλη της Γραμματείας του Αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από την επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Αυτή η ενέργεια της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ και των μελών της πρόσκαιρης πλειοψηφίας του ΔΣ συνιστά εξαιρετικώς αντιδεοντολογική και απαράδεκτη πρακτική, σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι βασικός στόχος όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζουμε, επίσης, στην κ. Σακοράφα ότι εκλέχτηκε με τη συναίνεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων του κλασικού αθλητισμού, με την καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις επίμονες προσπάθειες του αείμνηστου Βασίλη Σεβαστή, με σκοπό την ανάπτυξη του στίβου και την προστασία του από διαιρετικές καταστάσεις και πολιτικά παιχνίδια που επιχειρούσε και επιχειρεί η Ν.Δ. για τον έλεγχο του Αθλητισμού.

Η προσπάθεια της κ. Σακοράφα, μέσω της δημιουργίας μιας κοντόφθαλμης ετερόκλητης και ευκαιριακής συμμαχίας στον αθλητισμό, προκειμένου να διασωθεί πολιτικά η ίδια, αποτελεί πράξη απελπισίας που δεν θα ευοδωθεί.

Η μετέπειτα προσχηματική και επικοινωνιακού χαρακτήρα τοποθέτηση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη κ. Σακοράφα σε Επιτροπές της Ομοσπονδίας, ως κίνηση  αντιπερισπασμού για την κάλυψη της διενεργούμενης άθλιας μεθόδευσης, δεν εξωραΐζει  τις μικροπολιτικές επιδιώξεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)