to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η απόλυτη ύβρις: Ο Πορτοσάλτε δήλωσε ότι νιώθει σαν Εβραίος στη ναζιστική Γερμανία

Με αφορμή ένα σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο πολυκατοικίας που διαμένει, έφτασε στο σημείο να πει πως νιώθει «σαν τους Εβραίους της γειτονιάς στη Γερμανία με τον Χίτλερ και τους ναζί».


Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο Άρης Πορτοσάλτε, στη μανία του να επανέλθει η ΝΔ και ο (σχεδόν επί μονίμου βάσεως καλεσμένος του) Άδωνις Γεωργιάδης στην εξουσία, δεν φείδεται χυδαίων σχολίων για όσους και όσες αναφέρονται στην Αριστερά και σχετίζονται με την κυβέρνηση. Το υβρεολόγιό του περιλαμβάνει άθλιους χαρακτηρισμούς και ψεύτικες ειδήσεις που διαβάζει στο διαδίκτυο, η δε καθημερινή επανάληψή τους τον οδηγεί να κινείται συχνά στη σφαίρα της απόλυτης φαιδρότητας.
 
Ωστόσο σήμερα το πρωί ξεπέρασε κάθε όριο. Με αφορμή ένα σύνθημα που γράφτηκε σε τοίχο πολυκατοικίας που διαμένει, έφτασε στο σημείο να πει πως νιώθει «σαν τους Εβραίους της γειτονιάς στη Γερμανία με τον Χίτλερ και τους ναζί».
 
Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν εκστόμισε την συγκεκριμένη ατάκα παρασυρόμενος από κάποια στιγμή έντασης. Ήταν απόλυτα συνειδητή η άθλια αποστροφή του, γι' αυτό και είναι ντροπιαστική για όλους στον κλάδο της ενημέρωσης.
 
Δεν θα σταθούμε στην εξίσωση της Αριστεράς με τους ναζί, πρόκειται για παλαιά ειδικότητα του εν λόγω επίδοξου διαμορφωτή γνώμης. Το πρόβλημα βρίσκεται σε κάτι άλλο σημαντικότερο.
 
Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν ντράπηκε να παρομοιάσει την απόλυτη φρίκη των διώξεων των Εβραίων συμπολιτών μας από τους ναζί, τις εκτοπίσεις και το Ολοκαύτωμα με ένα βλακώδες επεισόδιο. Δεν ντράπηκε έτσι να ευτελίσει την πιο φρικιαστική στιγμή της Ιστορίας.
 
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε χίλια δυο παλαιότερα περιστατικά που ο Άρης Πορτοσάλτε έδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα από την φρίκη που έζησαν Εβραίοι, Ρομά, Αριστεροί, ομοφυλόφιλοι. Ας αρκεστούμε στο γεγονός πως ο «κολλητός» του, Άδωνις Γεωργιάδης, έβγαζε για χρόνια τα προς το ζην πουλώντας αντισημιτικά βιβλία του Πλεύρη.
 
Κι ας μην ξεχνάμε: Ο Άρης Πορτοσάλτε ήταν εκείνος που τον Σεπτέμβριο του 2013, μια μέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και μια βδομάδα μετά την «ιδέα» για σύμπραξη της τότε κυβέρνησης με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή», είχε καλεσμένο τον Ηλία Κασιδιάρη. «Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να μην σας πιάνουν στο στόμα τους» έλεγε στον Χρυσαυγίτη συνομιλητή του, τον πολιτικό απόγονο των ταγματασφαλιστών που έστελναν -σε συνεργασία με τους ναζί κατακτητές- Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)