to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 08.01.2015

Πολιτική

Η απάντηση του Ν.Φίλη στην επίθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Η ανοικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ πρέπει να γίνει αυστηρώς στα όρια του ιστορικού γηπέδου της ομάδας, με σεβασμό του περιβάλλοντος και, ειδικότερα, του Άλσους. Αυτή η θέση διαφοροποιείται από τα αυτοκρατορικά σχέδια του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ, για τα οποία και φυσικά δεν αξίζει να δοθεί ούτε ένα τσακιστό φράγκο» σημειώνει ο διευθυντής της Αυγής σε απάντησή του στην ΠΑΕ ΑΕΚ


To σχόλιο του Νίκου Φίλη στο fb (παρακάτω η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ):

Μου έλεγαν όλοι ότι "αν δεν έχεις φέησμπουκ, δεν υπάρχεις". Φτιάχθηκε λοιπόν μια σελίδα.

Κι επειδή πρέπει να είμαστε σοβαροί θα ήθελα να σχολιάσω την επίθεση από την ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ανοικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ πρέπει να γίνει αυστηρώς στα όρια του ιστορικού γηπέδου της ομάδας, με σεβασμό του περιβάλλοντος και, ειδικότερα, του Άλσους. Αυτή η θέση διαφοροποιείται από τα αυτοκρατορικά σχέδια του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ, για τα οποία και φυσικά δεν αξίζει να δοθεί ούτε ένα τσακιστό φράγκο. Οι αρχές, διοικητικές και δικαστικές, έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον.

Η απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ συνιστά υπόδειγμα λαθρεμπορίου των αισθημάτων των φιλάθλων της ΑΕΚ. Τους προσβάλλει, επιχειρώντας να επηρεάσει την πολιτική στάση τους ενόψει εκλογών. Επιπλέον, αποτελεί απόδειξη ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ καταφεύγει σε φθηνό αντιπερισπασμό για να σταματήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις κύριες δραστηριότητές του, που ένα δείγμα τους πληροφορήθηκε η ελληνική κοινή γνώμη με το γνωστό περιστατικό στη Λιβύη.

Ως προς τις αιτιάσεις γιατί ένας δημοσιογράφος ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του κ. Μελισσανίδη, απαντάμε ότι αυτό είναι υποχρέωση. Είναι καθήκον του δημοσιογράφου να ερευνά και να αποκαλύπτει τις δραστηριότητες οποιουδήποτε δημοσίου προσώπου -πολιτικού, επιχειρηματία, αθλητικού παράγοντα, ακόμη περισσότερο διαπλεκόμενου. Κι αυτή η στάση μας δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή απειλούνται καθημερινά από μαφιόζικες πρακτικές. Είναι, λοιπόν, θέμα Δημοκρατίας.

Νίκος Φίλης

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Με δημοσίευση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, η «Ένωση» αναφέρει τον διευθυντή της «Αυγής» ως τον νέο Υπουργό Οικονομικών και σημειώνει ότι κατήργησε αυθαίρετα και με ύφος χιλίων καρδιναλίων την εγκεκριμένη επιχορήγηση από την Περιφέρεια. 

 

Αφού αναρωτιέται λοιπόν με ποιο δικαίωμα και ποια δικαιοδοσία μιλάει γι’ αυτό το θέμα, χαρακτηρίζει τα λεγόμενά του ως «απόδειξη ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο που συντονίζεται από συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο κινεί τα νήματα για να μην κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ». 

Αναλυτικά η δημοσίευση: 

«Ως τι μιλάει ο κ. Φίλης; 

O… Νέος Υπουργός Οικονομικών! 

Ο εκδότης της εφημερίδας «Αυγή» και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας!!!!!! Ο Νίκος Φίλης χάραξε από τώρα την οικονομική πολιτική του κόμματός του! 

«Ούτε φράγκο. Ούτε φράγκο τσακιστό. Κανένα, τίποτα. Γι' αυτό οι μαφιόζοι στη Νέα Φιλαδέλφεια επιτέθηκαν στη δημοτική αρχή». 

Ο εκδότης της εφημερίδας «Αυγή» και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας!!!!!! Ο Νίκος Φίλης χάραξε από τώρα την οικονομική πολιτική του κόμματός του! 

Πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές! 

Πριν ακόμα μάθουμε ποια θα είναι η νέα κυβέρνηση! 

«Ούτε φράγκο τσακιστό» προανήγγειλε για το γήπεδο της ΑΕΚ στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «καταργώντας» από μόνος του και εντελώς αυθαίρετα τη σχετική έγκριση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και μέλλοντος… πρωθυπουργού, ο κύριος αυτός έκανε εξαγγελίες που δεν δικαιούται να κάνει. Εκτός κι αν ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε. 

Από τα λεγόμενά του μπορούμε να κάνουμε δύο διαπιστώσεις. Η πρώτη είναι με ποιο δικαίωμα, με ποια αρμοδιότητα και με ποια δικαιοδοσία ο κ. Φίλης, ενώ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή», αναφέρεται σε ένα ζήτημα που αφορά την Περιφέρεια Αττικής; Μήπως το γεγονός αυτό είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι υπάρχει από πίσω οργανωμένο σχέδιο που συντονίζεται από συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο κινεί τα νήματα για να μην κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ; 

Η δεύτερη είναι ότι ο κ. Φίλης, εκτός από… Υπερ-Περιφερειάρχης που ακυρώνει αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και προκαταλαμβάνει αυτές που θα ληφθούν στο μέλλον, έγινε και εισαγγελέας και δικαστής, αφού χαρακτήρισε τους οπαδούς της ΑΕΚ -έστω κι εκείνους που προέβησαν σε πράξεις βίας -τις οποίες ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ- ως μαφιόζους, προτού καν ασχοληθεί και αποφασίσει η δικαιοσύνη για όλα αυτά. 

Ο μεγάλος και ιστορικός Σύλλογος που εκπροσωπούμε είναι ταυτισμένος με την Προσφυγιά και την εργατική τάξη και παρόλα αυτά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο σχέδιο που στόχο έχει να μην επιστρέψει η ΑΕΚ στον ιστορικό τόπο όπου είχαν χτίσει το σπίτι μας οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, άνθρωποι περήφανοι και ξεχωριστοί, ερχόμενοι να ζήσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από μια μεγάλη καταστροφή. 

Αν ο κ. Φίλης μιλάει εξ ονόματος του κόμματός του, να πάρει άμεσα θέση ο ΣΥΡΙΖΑ και να τον καλύψει. Αν, όμως, μιλάει για λογαριασμό του, τότε ας φροντίσει το κόμμα του να τον μαζέψει, ώστε να μην προκαλεί με ανάλογα παραληρήματα. 

Ήδη αρκετά έχουν συκοφαντηθεί η ΑΕΚ και ο κόσμος της από ανεύθυνες πολιτικάντικες κορόνες και δεν γίνεται να το ανεχόμαστε για πολύ ακόμα. Το οργανωμένο αυτό σχέδιο και οι ανοίκειες επιθέσεις που δεχόμαστε από πολλές και διάφορες κατευθύνσεις καλά κρατούν, αλλά εμείς για άλλη μια φορά θα καλέσουμε τους οπαδούς, τους φιλάθλους και τους φίλους της ΑΕΚ να κρατήσουν τη ψυχραιμία τους και να επιδείξουν κόσμια και δημοκρατική συμπεριφορά. 

Συμπεριφορά όπως του κ. Φίλη παραπέμπει σε άλλες εποχές και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα εκατοντάδων χιλιάδων ΑΕΚτζήδων. Επαναλαμβάνουμε ότι συντονίζεται από ένα οργανωμένο σύστημα που κατέχει πολιτική, δικαστική, οικονομική και αυτοδιοικητική δύναμη… 

Είμαστε πολλοί όμως. Στόχος μας ένας και μοναδικός: Η ανοικοδόμηση του γηπέδου μας στον ιερό χώρο που μας ανήκει δικαιωματικά από το 1930».

 

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)