to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 09.05.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η απάντηση της Αυγής στο κυβερνητικό παραλήρημα

«Η Αυγή στηρίζει το ρεπορτάζ της σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν είμαι αξιόπιστα ή οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα, ας βγει να το εξηγήσει. Τα περί χαιρεκακίας της αντιπολίτευσης, στην δική της πλάτη τα κουβαλάει και τη δική της πολιτική ηθική έχουν στιγματίσει»


Αντί να απαντήσει στο σημερινό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα παραλήρημα δια του οποίου εμπλέκει την εφημερίδα μας και την αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέδια υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για το τείχος ανοσίας.

Το ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Αυγής επισημαίνει ότι τα όποια ποσοστά εμβολιασμου παρουσιάζει η χώρα, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα εμβόλια διατίθενται σε οποίους θέλουν να τα κάνουν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Ασθενειών ECDC, η χώρα μας είναι από τις τελευταίες στον αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τα διαθέσιμα εμβόλια, καθώς και στο ποσοστό εμβολιασμού έστω και με μία δόση, ενώ υστερεί σημαντικά στον εμβολιασμό των κατηγοριών μεγάλης ηλικίας και ειδικά των ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Με αυτά τα δεδομένα, αμφισβητείται σοβαρά ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το τείχος ανοσιας είναι κοντά, καθώς και ότι το άνοιγμα του τουρισμού είναι ασφαλές.

Ζητούμε συγνώμη αν χαλάμε τα αισιόδοξα αφηγήματα που πουλαει ο Κ. Μητσοτάκης στα διαγγέλματά του και δεν φταίμε εμείς αν η πρωθυπουργική αξιοπιστία έχει εξανεμιστεί μετά το ρεζιλίκι με τις πατέντες. Η Αυγή στηρίζει το ρεπορτάζ της σε συγκεκριμένα στοιχεία. Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν είμαι αξιόπιστα ή οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα, ας βγει να το εξηγήσει. Τα περί χαιρεκακίας της αντιπολίτευσης, στην δική της πλάτη τα κουβαλάει και την δική της πολιτική ηθική έχουν στιγματίσει.

Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)