to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 01.08.2016

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Η απάντηση της «Αυγής» στην πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής

Η απάντηση της «Αυγής» στην επιστολή της Α. Πουσκούρη σχετικά με το... κατακόκκινο επιχειρηματικό δάνειο που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ


Στην απάντησή της η κ. Πουσκούρη (διαβάστε παρακάτω) αναφέρεται στο «δανειολήπτη ». Πρόκειται φυσικά για την εταιρεία Littorea Ltd με έδρα  την Κύπρο σημειωτέον. (Δεν είναι πάντως η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που εμφανίζει ενδιαφέρον καθώς ο έτερος εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας -και σύζυγος της κ.  Πουσκούρη - βρίσκεται  στα Panama Papers για τη συμμετοχή  του σε μια άλλη  εταιρεία ).

Στην ουσία, τώρα, της απάντησης της: υποστηρίζει ότι  το δάνειο εξυπηρετήθηκε κανονικά -ως πότε και γιατί τότε,  υπήρξε  η ανάγκη «αναδιάρθρωσης της συναλλαγής » δεν διευκρινίζεται. Επιπλέον αν εξυπηρετείτο, γιατί το δάνειο  έχει ... σκαρφαλώσει από  το 1,3 στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ; Γιατί  έχει εισέλθει στην ομάδα δανείων της Μονάδας  Διαχείρισης  Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, που είναι  πρακτικώς τα δάνεια  που έχουν σταματήσει να εξυπηρετούνται  εδώ  και καιρό ;

Από την ανάληψη  του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Ρέστη από την Εθνική Τράπεζα έχουν  περάσει τρία  χρόνια -αυτό σημαίνει  ότι  επί  τριετία οι δυο πλευρές  ψάχνουν λύση; Και αν ναι,  τι είδους  λύση  διεκδικεί  η κ.  Πουσκούρη; Αυτήν την πρακτική  θέλει να μεταφέρει και στην Τράπεζα Αττικής;

Κρατούμε ωστόσο τη διαβεβαίωση της ότι έχει καταβάλει  όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις για το ακίνητο της Ύδρας.

Κλείνοντας, το θέμα που δημοσιοποίησε χθες η «Αυγή » δεν αφορά  μόνο  τη νέα  πρόεδρο της Τρ.  Αττικής αλλά  και εκείνους που την πρότειναν (το βασικό μέτοχο  δηλαδή ) όσο  φυσικά και το διοικητή της Τράπεζας  της Ελλάδας, ο οποίος ενέκρινε και την εν λόγω τοποθέτηση.

Η απάντηση της Α. Πουσκούρη

Από την πρόεδρο της Τράπεζας Αττικής, η Αυγή έλαβε την εξής επιστολή:

«Η πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, κα Άννα Πουσκούρη, γνωστοποιεί σχετικά με το παραπανω δημοσίευμα, τα ακόλουθα:

- Η δανειολήπτης συνήψε το σχετικό δάνειο τον Ιούλιο του 2007 με την First Business Bank (FBB). Το δάνειο εξυπηρετήθηκε κανονικά.

- Μετά την ανάληψη του δανειακού χαρτοφυλακίου της FBB από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) η δανειολήπτρια, με σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕ, ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα για την αναδιάρθρωση της συναλλαγής. Αυτές οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.

- Η δανειολήπτης έχει καταβάλει και καταβάλλει όλες τις φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις για το ακίνητο, όπως ο νόμος ορίζει.

- Η Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής εκφράζει την έκπληξή της για την διαρροή των εμπιστευτικών πληροφοριών που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο και που συνιστούν κατάφορη παραβίαση  του τραπεζικού απορρήτου και της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Η Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής θα συνεχίσει να θέτει όλη την γνώση και την εμπειρία της στη διάθεση της Τράπεζας, για να βοηθήσει στην εξυγίανση και την ανάπτυξή της, προς όφελος των μετόχων της, των πελατών της, των εργαζομένων της και της εθνικής οικονομίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)