to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 27.11.2019

Πολιτική

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτσα: Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα

«Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών», σχολιάζει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος δεν δίστασε να επικαλεστεί τις «επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας», προκειμένου να δικαιολογήσει τα «γαλάζια» ρουσφέτια


Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στ. Πέτσα (βλέπε παρακάτω):

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να χαρακτηρίζει μη κομματικές επιλογές τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα νοσοκομεία, μετά και την παραδοχή του για μία μέρα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας για απευθείας συμφωνία με τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά.

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν δίστασε να επικαλεστεί και τις δήθεν επιθυμίες των πολιτών για το χώρο της υγείας. 

Αναρωτιέται κανείς, αυτό έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι θέλουν οι πολίτες;

Συνταξιούχους με κομματικό στρατό, τον οποίον θέτουν στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη στον προεκλογικό του αγώνα; Διοικητές νοσοκομείων που εξισώνουν τους πρόσφυγες με εισβολείς; Στελέχη που ως μοναδικό προσόν έχουν ότι είναι γραμματείς της τοπικής ΝΟΔΕ;

Η κυβέρνηση προφανώς θεωρεί ότι μετά από τόσες θυσίες για να βγούμε από τα μνημόνια, οι πολίτες αδιαφορούν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε προσλήψεις επιτελικών στελεχών.

Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βορίδης, ο οποίος ερωτηθείς για τους «ημέτερους» της ΝΔ είπε με αφοπλιστική κυνικότητα: «ποιους να βάζαμε; τους ξένους;».

Η ΝΔ πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα για την ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και το πλιάτσικο στο Δημόσιο».

Τα αποκαλυπτήρια του ρουσφετιού

Θυμίζουμε ότι ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της "αριστείας" και του "επιτελικού κράτους" του κ. Μητσοτάκη. Παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη Ν.Δ. Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά με τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό:

Οι προκλητικές δηλώσεις Πέτσα

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίυτευσης περί «κομματικών επιλογών» σε ό,τι αφορά τους διοικητές των νοσοκομείων. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, βασική προϋπόθεση για τους διοικητές των νοσοκομείων ήταν το πτυχίο, ενώ σε ποσοστό 72% τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, διαθέτουν και μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό.

Ο κ. Πέτσας παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν, έχουν εμπειρία ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνάπτει με τους νέους διοικητές συμβόλαιο αποδοτικότητας βάσει του οποίου θα κρίνονται περιοδικά». Μεταξύ των κριτηρίων για την αξιολόγησή τους ανέφερε τη μείωση της αξίας των ληξιπρόθεσμων, τη μείωση του κόστους προμηθειών, την παρακολούθηση των δεικτών κόστους, τη σωστή λειτουργία των λογιστηρίων, τη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, τη μείωση της χρήσης αντιβιοτικών και τη μείωση του χρόνου αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία.

«Είναι φανερό ότι δεν μιλάμε για κομματικές επιλογές αλλά για ανθρώπους που πρέπει να φέρουν σε πέρας αυτό που ζητούν οι πολίτες από εμάς δηλαδή καλύτερη υγεία για όλους», ισχυρίστηκε ο κ. Πέτσας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)