to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:43 | 29.01.2019

Πολιτική

Η απάντηση Παπαδημούλη στην επίθεση Βαρουφάκη κατά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

«Είναι υποψήφιος στην Γερμανία, γιατί στην Ελλάδα τον γνωρίζουμε καλύτερα και ξέρει ότι δεν έχει καμμία πιθανότητα εκλογής. Στις 26 Μαΐου του 2019 θα κριθούμε όλοι»


Το σχόλιο του αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Αλέξης Τσίπρας επιβάλλει την πιο γελοία πολιτική λιτότητας στο λαό», υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Euractiv Germany, ενόψει ευρωεκλογών, σχολιάζοντας παράλληλα ότι «Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν υπάρχει» κι εξαπολύοντας συνολική επίθεση προς πρόσωπα και κόμματα που άλλοτε συνομιλούσε μαζί τους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος αναδείχθηκε υπερυποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν για το Κίνημα DiEM25, που ο ίδιος ίδρυσε, τονίζει παράλληλα ότι  «αν η ευρωπαϊκή Αριστερά ήταν ενωμένη, συνεκτική και πολιτισμένη, δεν θα είχαμε δημιουργήσει το Diem25, θα είχαμε ενωθεί μαζί τους. Τώρα κατεβαίνουμε εναντίον τους, γεγονός που είναι οδυνηρό για εμάς».

«Δεν υπάρχει πια πραγματική Ευρωπαϊκή Αριστερά. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Γκρέγκορ Γκίζι (Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς), ενώ τότε υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιβάλλει την πιο γελοία πολιτική λιτότητας στο λαό ή οι Podemos στην Ισπανία που δεν έχουν κανένα πολιτικό όραμα για την Ευρώπη», δηλώνει συγκεκριμένα.

«Τα αριστερά κόμματα έχουν τόσο μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ τους, που η έκδοση μιας διακήρυξης του κόμματος θα καθίστατο ‘’κενό γράμμα’’ και δεν θα είχε συνοχή. Με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται να προσελκύσουν ψηφοφόρους από δεξιά ή προοδευτικά κόμματα. Αντίθετα, συρρικνώνονται», συμπληρώνει.

Επιπλέον, σε ερώτηση της EURACTIV γιατί αποφάσισε να διεκδικήσει στη Γερμανία μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, απαντά: «Αν θες να αλλάξεις τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ξεκινάς με τη Ρώμη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)