to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:57 | 30.11.2022

Πολιτισμός

Η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ σε 9 σκίτσα του Γ. Κωνσταντίνου

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου δημιούργησε ένα κόμικς περίληψη της μεταναστευτικής πολιτικής των τελευταίων τριών χρόνων, απέναντι στους ανθρώπους που κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα και να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.


Όπως σημειώνει ο ίδιος o Γιώργος Κωνσταντίνου:

Το κόμικς δεν μιλάει για τα χιλιάδες άτομα που απωθήθηκαν βίαια, ή επαναπροωθήθηκαν παράνομα εγκαταλειμμένα σε βάρκες στη μέση του πελάγους. Ούτε για τα εκατοντάδες που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο, θύματα μιας πολιτικής που ξοδεύει εκατομμύρια για την "ασφάλεια των συνόρων", αλλά δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές τους.

Το κόμικς μιλάει γι’ αυτούς που μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα και να καταγραφούν επίσημα. Αυτούς τους ανθρώπους, που πέρασαν το Αιγαίο ή τον Έβρο, που έφτασαν στη χώρα κυνηγημένοι από τους Ταλιμπάν, τον Άσαντ, τον Ερντογάν, ξεριζωμένοι από το Ιράν, την Παλαιστίνη, από τους πολέμους και την πείνα στο Σουδάν, το Κογκό και την Αιθιοπία, η κυβέρνηση επέλεξε να τους τιμωρήσει με τη βάναυση κοινοτυπία του κακού.

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "MIGRANTS IN GREECE YES! ATLAST! AT IMADE IT い HAVE SURVIVED THE TRAFFICKERS WECROSS WE CROSS THESEA THE SEA DUE To SYSTEMATIC PUSHBACKS, LESS THAN 10% OF THE PEOPLE WHO TRY TO CROSS THE GREEK-TURKISH BORDERS MANACE TO APPLY ASTLUM"

Υιοθετώντας ακροδεξιά αφηγήματα περί εχθρών αλλόθρησκων και εισβολέων αντιμετωπίζει τους αιτούντες με μια τιμωρητική λογική ξένη προς κάθε έννοια σεβασμού του ανθρώπου. Τους καταδικάζει σε μια ντροπιαστική καθημερινότητα, άθλιο φαγητό, οριακές συνθήκες διαβίωσης, έλεγχους από ξενοφοβικούς φύλακες, αποκλεισμούς από την εκπαίδευση, από την κοινωνική ζωή, την εργασία την περίθαλψη, και ανείπωτα γραφειοκρατικά βασανιστήρια,...

Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "3 YEARS OF MITSOTAKIS REJECTED? ASYLUM REDECTED こ WELCOME GREECE BUT BUT YOU DIDN'T READ MY EVEN PAPERS OVER90% OFAPPLICATIONS ARE GETTING RETECTED"

3 χρόνια τώρα η ΝΔ κάνει μεταναστευτική πολιτική καλλιεργώντας φόβους, φοβίες και ανασφάλειες στο "έθνος", καταπατώντας τη διεθνή νομιμότητα στα σύνορα και την αξιοπρέπεια στα καμπς.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Κερδοσκοπώντας  ψήφους με μια χαμηλών τόνων, αλλά απροκάλυπτα ξενοφοβική εθνοκαπηλεία χρίζοντας πλάτες με υπογραφές συμβάσεων εκατομμυρίων με ημέτερους για κονστράξιον, σεκιούριτι, κέτερινγκ, χέλθκερ κ.λπ.

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο

Και επιμένοντας να αρνείται πεισματικά όλα τα εγκλήματα που καταγγέλλει ο διεθνής Τύπος, διεθνείς οργανισμοί και χιλιάδες άνθρωποι που τα έζησαν...

Όλα τα σκίτσα του Γ. Κωνσταντίνου:

H ανάρτηση του δημιουργού:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)