to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 06.12.2020

Κοινωνία

«Η απαγόρευση δείχνει ότι η μνήμη του Αλέξη εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία»

Περισσότεροι από 3.000 πολίτες αγκάλιασαν το κάλεσμα για μια εκδήλωση τιμής και μνήμης στον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, που δολοφονήθηκε πριν δώδεκα χρόνια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.


H πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών τονίζει ότι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κατ' εντολή της κυβέρνησης δείχνει περαιτέρω ότι η μνήμη του Αλέξη εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία.

«Προαναγγείλαμε μια εκδήλωση απολύτως ασφαλή και προστατευμένη υγειονομικά. Αυτοί που σήμερα θα απαγορεύσουν σε φίλους, δασκάλους και οικείους του Αλέξη να αφήσουν ένα λουλούδι στο λιτό μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο της δολοφονίας του δεν νοιάζονται για την υγεία. Χαιρετίζουμε τον καθένα και την καθεμία που με τον τρόπο του θα τιμήσει σήμερα τη μνήμη ενός παιδιού που έσβησε "από τις σφαίρες αμετανόητων δολοφόνων"» τονίζει η πρωτοβουλία και προσθέτει το εξής:

«Το κοινωνικό και πολιτικό εύρος των υπογραφών είναι μια απόδειξη ότι η μνήμη του Αλέξη είναι ζωντανή, συνεγείρει συνειδήσεις, εμπνέει νεότερους και παλιότερους».

Το παρακάτω κείμενο υπέγραψαν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και άλλοι, μεταξύ των οποίων οι Μάγδα Φύσσα, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Παυλίνα Νάσιουτζικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Άννυ Παπαρρούσου, Μιχάλης Κουρουτός, Γιάννης Μάγγος, Δημήτρης Πουλικάκος και Θάνος Κόης.

Όλες οι υπογραφές ΕΔΩ.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που   βάλλονται από παντού.

Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.

Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.

Για να παραμείνουμε άνθρωποι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)