to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η απαγορευμένη λέξη και ο Τιτανικός

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς οδηγεί σε οικονομικό και υγειονομικό Τιτανικό και η ίδια ρεμβάζει στο κατάστρωμα της πρώτης θέσης.


Χθες, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο lockdown. Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός επέλεξε μια πιο απαλή διατύπωση, ότι "θα διατηρήσουμε την οικονομία ανοιχτή, με τις λιγότερες δυνατές εκπτώσεις", αναφερόμενος όμως και αυτός σε περιοριστικά μέτρα για την οικονομία.

Μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, και η ελληνική, δήλωναν με αποφασιστικότητα ότι αποκλείεται δεύτερο γενικευμένο lockdown γιατί οι οικονομικές και κοινωνικές του επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Αυτή λοιπόν είναι η γενική και επικρατούσα αντίληψη και όλες οι κυβερνήσεις ξορκίζουν το lockdown, προσπαθώντας να το αποφύγουν

Το γεγονός και μόνο λοιπόν ότι στη σημερινή εύθραυστη κατάσταση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκστομίζει την απαγορευμένη λέξη είναι ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση πίσω από τα μεγάλα λόγια.

Διότι γνωρίζουν ότι από το τέλος της πρώτης φάσης της πανδημίας όχι μόνο δεν έκαναν καμιά προετοιμασία για την παρούσα δεύτερη φάση αλλά και υπονόμευσαν και όσα μέτρα είχαν ληφθεί.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών και οι ΜΕΘ είναι λιγότερες απ' όσες ήταν την άνοιξη. Τα δε κρούσματα και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ αυξάνουν επικίνδυνα.

Μέσα σε δύο ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουμε ήδη έξι σχολικές μονάδες με κρούσματα. Και την ίδια ώρα συνεχίζεται το blame game για το μεγάλο φιάσκο με τις μάσκες, που είναι και το μόνο προστατευτικό μέσο που παρέχεται σε εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς οδηγεί σε οικονομικό και υγειονομικό Τιτανικό και η ίδια ρεμβάζει στο κατάστρωμα της πρώτης θέσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)