to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 17.03.2016

Κοινωνία

Η Αντζελίνα Τζολί στη Λέσβο: «Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων»

Στη Λέσβο βρίσκεται σήμερα από τις 10 το πρωί η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρας καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί. Στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Τζολί υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.


«Δεν ελπίζω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε πριν λίγα λεπτά, αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, η δημοφιλής ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί.

Στη Γενική Γραμματεία, όπου η κ. Τζολί κατευθύνθηκε αμέσως μετά την άφιξη της στο νησί, είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Τζολί υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Αυτή τη στιγμή η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέπτεται το hot spot στη Μόρια, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη είχε η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, Αντζελίνα Τζολί. 

 Στο hot spot της Μόριας, στο οποίο η κ. Τζολί κατευθύνθηκε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής. Επίσης, επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

Αμέσως μετά θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Λονδίνο.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)