to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

Ποιος λέει ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής; Φυσικά και είναι. Όχι όμως σε όσα θέτει ως προτεραιότητα η κοινωνική πλειοψηφία, αλλά το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει προεκλογικά


Ποιος λέει ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής; Φυσικά και είναι. Όχι όμως σε όσα θέτει ως προτεραιότητα η κοινωνική πλειοψηφία, αλλά το κοινωνικό μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει προεκλογικά. Αυτό συμπεριελάμβανε τους «συντηρητές ανελκυστήρων από το Περιστέρι» και ακολουθούσε το δόγμα ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι»,  όπως ακούστηκε δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξη που έχει πια θαφτεί από τα ΜΜΕ, δίπλα στα άγραφα κάποιας εξαφανισμένης θρησκευτικής σέκτας.

  Απολύτως συνεπής λοιπόν σε προτεραιότητες που θα φέρουν τον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας και την εργατική τάξη στο σημείο που την θέλουν, δηλαδή με την πλάτη στον τοίχο.

Γιατί, τι πιο λογικό η ψήφιση και τελικά εφαρμογή από την 1η Ιουνίου του νέου πτωχευτικού κώδικα και την άρση πρώτης κατοικίας στην χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση, την στιγμή που 2 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τα έξοδα του μήνα λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων της πανδημίας? Μια νομοθετική ρύθμιση που εξυπηρετεί τις συστημικές τράπεζες που πήραν απίστευτα αποθέματα ρευστότητας και δεν έδωσαν τίποτα στον ελληνικό λαό.

  Απολύτως συνεπής στην νομοθέτηση της απλήρωτης εργασίας, αφού πλέον υποχρεώνει τους εργαζόμενους που τέθηκαν σε υποχρεωτικό καθεστώς αναστολής εργασίας, να συμπληρώνουν υπερωρίες άνευ πληρωμής.

  Απολύτως συνεπής στην διάλυση της δημόσιας υγείας, ακόμα κι υπό αυτές τις συνθήκες: μηδενική αναγνώριση των κόπων του υγειονομικού προσωπικού, προσλήψεις με το σταγονόμετρο κι αυτές μέσω ΕΣΠΑ κι όχι συμβάσεων με το δημόσιο, καθώς οι πρώτες διαρκούν ένα έτος λιγότερο και βολεύουν τις ΣΔΙΤ που θέλει να εγκαταστήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απολύτως συνεπής στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, καθώς υπό τις συνθήκες αυτής της οικονομικής ασφυξίας και ψυχολογικής πίεσης των μαθητών, νομοθετούν δια της τεθλασμένης την εισαγωγή 25.000 λιγότερων φοιτητών στα ΑΕΙ και ταυτόχρονα δημιουργούν πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια των οποίων τα πτυχία οποία φρόντισαν αν εξισώσουν μήνες πριν με αυτά των ελληνικών Πανεπιστημίων. Μεσολάβησε βέβαια και μια περίοδος ανάμεσα στις δύο νομοθετικές πράξεις που από τη μια σύσσωμοι πρυτάνεις και φοιτητές αντιδρούσαν στο σύνολο τους, αλλά ταυτόχρονα πολιτικοί τηλεπλασιέ επισκέπτονταν εκδηλώσεις κολεγίων και τους διαβεβαίωναν ότι κάνουν καλύτερη δουλειά από τα ΑΕΙ.

  Απολύτως συνεπής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο να προσπαθεί να φορέσει ένα κοστούμι που δεν του κάθεται, όσο κι αν του το συμμάζεψαν επικοινωνιολόγοι, υπεύθυνοι εικόνας και ΜΜΕ. Βλέπετε, την ταύτιση με τον κόσμο δεν την φέρνουν τα greenroom, οι κούπες Harvard και οι σωστές οικογενειακές φωτογραφίες στο πλάνο της συνέντευξης, αλλά η κοινωνική ενσυναίσθηση. Ένας πρωθυπουργός λοιπόν που θεωρεί ότι οι Έλληνες μέσα στην κρίση αποταμίευσαν, και τους αντιμετωπίζει επικοινωνιακά σαν υπηκόους, είναι πρωθυπουργός που μετράει ανάποδα.

  Μέρες; Μήνες; Θα δείξει. Η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ξεκινήσει.​

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)