to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:15 | 19.09.2018

Πολιτική

Η αντίδραση του Ν. Παρασκευόπουλου για τις «φθηνές ύβρεις» της ΟΝΝΕΔ

Πώς σχολιάζει ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και Ομότιμος Καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ. την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για το πόρισμα της Επιτροπής για την ακαδημαϊκή ειρήνη και την ελευθερία


Σχολιάζοντας την αντίδραση της  ΟΝΝΕΔ στο πόρισμα της Επιτροπής για την ακαδημαϊκή ειρήνη και την ελευθερία, ο Ν. Παρασκευόπουλος ανέφερε: «Είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι, αντί να μελετούν  τα στοιχεία, να αναπαράγουν φθηνές ύβρεις και να πασχίζουν μόνο για την επιβεβαίωση της κομματικής προπαγάνδας».

Τι αναφέρει η «γαλάζια» οργάνωση:

«Φαιδρό και προσβλητικό» χαρακτηρίζει η ΟΝΝΕΔ το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» για την ακαδημαϊκή ελευθερία και ειρήνη, τονίζοντας πως «επιστρέφεται ως απαράδεκτο».

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΝΝΕΔ σημειώνει ότι «στον κανονικό κόσμο, αν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου εφάρμοζε ως υπουργός στην πράξη τις θεωρίες του με τραγικά κοινωνικά αποτελέσματα, είτε από ντροπή θα εξαφανιζόταν αυτοβούλως από τον δημόσιο διάλογο, είτε κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά».

Προσθέτει, δε, ότι «στην περίπτωση του κ. Παρασκευόπουλου καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ θράσους, αφασίας και εμμονής: Αφού με τη δική του υπογραφή έχουν αφεθεί ελεύθεροι να επαναλάβουν τις αγαθοεργίες τους δολοφόνοι και βιαστές, ο ίδιος εξακολουθεί να μας κάνει κήρυγμα ότι όλα έγιναν για το κοινό καλό».

Όπως αναφέρει η ΟΝΝΕΔ, «και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, δια του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τον τοποθετεί επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα για τη βία στα Πανεπιστήμια, το οποίο χωρίς την παραμικρή συστολή νομιμοποιεί τις καταλήψεις, αποδέχεται μοιρολατρικά το εμπόριο ναρκωτικών και κανονικοποιεί τη βία, την παρανομία και τη δράση παρακρατικών ομάδων στις σχολές».

Η ΟΝΝΕΔ τονίζει πως «επιστρέφει το πόρισμα στους συντάκτες του ως απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό προς τους κόπους των φοιτητών και τις θυσίες των οικογενειών τους».

Αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με φανατικούς ιδεοληπτικούς που θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μικρογραφία της διαλυμένης τριτοκοσμικής κοινωνίας που ονειρεύονται. Ούτε πρόκειται να διαπραγματευτούμε το παραμικρό με κάθε λογής παραβατικά στοιχεία που καθημερινά τραβάνε τις σχολές μας στον βούρκο της βίας, της ανομίας και της διάλυσης».

«Ας το καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του: Είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνουν χώροι ελευθερίας, εκπαίδευσης, μόρφωσης, καλλιέργειας και κοινωνικοποίησης, όπως είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό είναι η βούληση των Ελλήνων πολιτών, αυτό θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει η ΟΝΝΕΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)