to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 25.09.2014

Πολιτική

Η «Ανθρώπινη Πόλη» χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

«Η Αριστερά μπροστά στα μεγάλα ζητήματα υπεράσπισης της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι ενωμένη, προσπερνώντας στην πράξη διαχωριστικές γραμμές που είναι παράλογο και ανιστόρητο να μπαίνουν, όταν η πραγματικότητα επιβάλει την ενότητα στον αγώνα»


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»:

Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την άρνηση  συμμετοχής της δημοτικής αρχής στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και του υπουργού της Κ. Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των συμβάσεων του δημοτικών υπαλλήλων με την  πρόφαση ελέγχου των δικαιολογητικών  τους, αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή, την οποία χαιρετίζουμε.

Ο Δήμος της Πάτρας και οι άλλες  Αυτοδιοικητικές Αρχές που αρνούνται να συμβάλουν σ΄ αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα υλοποιούν αποφάσεις της ΚΕΔΕ αλλά και των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων. Μαζί τους βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι που απειλούνται με απόλυση όχι γιατί δεν έχουν τα τυπικά προσόντα ή γιατί έχουν πλαστογραφήσει δικαιολογητικά – που ο έλεγχός τους άλλωστε μπορεί να πραγματοποιηθεί από τις διοικητικές υπηρεσίες – αλλά γιατί οι ζωές τους δεν χωρούν στις επιδιώξεις των μεγαλοεργολάβων που προσδοκούν κέρδη από τις προαποφασισμένες απολύσεις και κατά συνέπεια την συρρίκνωση της Αυτοδιοίκησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι 5 Δήμαρχοι και η Περιφερειάρχης Αττικής που μπήκαν στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και του κ. Κ. Μητσοτάκη, προέρχονται από την Αριστερά. Πράγμα που δείχνει ότι η Αριστερά μπροστά στα μεγάλα ζητήματα υπεράσπισης της κοινωνίας και των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι ενωμένη, προσπερνώντας στην πράξη διαχωριστικές γραμμές που είναι παράλογο και ανιστόρητο να μπαίνουν, όταν η πραγματικότητα επιβάλει την ενότητα στον αγώνα.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι οι βασικοί εκφραστές αυτών των πολιτικών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας είτε απείχαν από τη σχετική ψηφοφορία – παράταξη Χριστόπουλου - είτε καταψήφισαν την απόφαση – ο κ. Οικονομόπουλος.

Η ΡΑΠ – Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη θα δώσει τη μάχη της για τη δημιουργία ενός πλατιού αυτοδιοικητικού και εργατικού μετώπου για την αποτροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών, για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για το σεβασμό του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή θα στηρίξει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο της πόλης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)