to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ανοσία της αγέλης και οι εκατόμβες των νεκρών

Η κυβέρνηση επέλεξε μονομερώς, σιωπηρά και χωρίς να έχει τη συγκατάθεση ούτε των επιστημόνων, ούτε του Κοινοβουλίου, ούτε και της κοινωνίας, να οδηγήσει τη χώρα με ανορθόδοξο και βίαιο τρόπο στην επίτευξη ανοσίας της αγέλης. Προκαλώντας εντωμεταξύ το θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.


Με μια σειρά από βολικά ψέματα η κυβέρνηση κρύβει την άβολη αλήθεια για την πανδημία στη χώρα, οδηγώντας σε εκατόμβες νεκρών.

Ήδη μόνο τους δύο τελευταίους μήνες είχαμε περισσότερους από 2.000 θανάτους και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση της μη λήψης σοβαρών μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην κοινότητα, οι συντηρητικές εκτιμήσεις των ειδικών ανεβάζουν τις επιπλέον απώλειες μέχρι τα Χριστούγεννα σε περισσότερες από 3.000.

Περισσότεροι από 5.000 νεκροί από το καλοκαίρι μέχρι τα Χριστούγεννα είναι πάρα πολλοί για να περάσει η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας χωρίς αντιδράσεις. Όταν οι ευρωπαίοι εταίροι μας με τα ίδια σχεδόν ποσοστά εμβολιασμού με εμάς, έχουν επιτύχει να έχουν σημαντικά λιγότερες απώλειες σε ζωές.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου με ένα μέσο ποσοστό εμβολιασμού 64,78%, πολύ κοντά στο δικό μας δηλαδή 61,14%, εμφανίζεται μόλις το 60% των δικών μας απωλειών σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μας φταίνε λοιπόν οι ανεμβολίαστοι, μια και η διχαστική, όσο και βολική για την επίρριψη της ευθύνης αλλού, θεωρία της «πανδημίας των ανεμβολίαστων» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα των αριθμών στα κράτη της Ενωμένης Ευρώπης.

Καταρρέει όμως και μπροστά στην πραγματικότητα των ποσοστών των εμβολιασμένων που ασθενούν στη χώρα μας και τα οποία αυξάνουν διαρκώς, έχοντας υπερβεί ήδη το 25% των συνολικών κρουσμάτων. Με ήδη ένα 16,5% των διασωληνωμένων να είναι εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης του Παρισιού Γρηγόρης Γεροτζιάφας το εξηγεί καθαρά.

Οι εμβολιασμένοι είναι ευάλωτοι για δύο λόγους. Πρώτα γιατί τα εμβόλια δεν προορίζονται να αντιμετωπίσουν τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά την αρχική εκδοχή του ιού. Με αποτέλεσμα το τείχος της ανοσίας που οφείλεται στα εμβόλια να είναι ούτως ή άλλως κατά 30% αποδυναμωμένο να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πλέον κυριαρχεί.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίον οι εμβολιασμένοι είναι ευάλωτοι στη νόσο είναι γιατί με το πέρασμα του χρόνου, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απομειώνεται σημαντικά.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων κάνει τους εμβολιασμένους σήμερα να είναι μερικά και όχι ολικά καλυμμένοι απέναντι στη νόσο, με αποτέλεσμα να νοσούν. Ελαφρύτερα βέβαια από τους ανεμβολίαστους, αλλά πάντως νοσούν και επιβαρύνουν και αυτοί το σύστημα υγείας.

Τα βολικά ψέματα λοιπόν περί μέτρων που απευθύνονται αποκλειστικά σε ανεμβολίαστους και περί εμβολιασμένων που δεν χρειάζεται να τηρούν αποστάσεις και να λαμβάνουν μέτρα και προφυλάξεις από το συνωστισμό, εξηγούν την εκρηκτική διασπορά του ιού στην κοινότητα. Aφού οι εμβολιασμένοι, εφόσον νοσούν, μεταδίδουν και αυτοί τον ιό εξ ίσιου με τους ανεμβολίαστους.

Η καθηγήτρια Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Αθηνά Λινού μάλιστα εκτίμησε ότι θα είχαμε 3.000 λιγότερους θανάτους, αν λαμβάνονταν μέτρα για τους συνωστισμούς στα μέσα μεταφοράς. Στα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, η μετάδοση του ιού κάνει… πάρτι.

Κι ακόμη στις εκκλησίες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, αλλά και στα εστιατόρια και στα καφέ και στα καταστήματα, όπου εμφανίζονται μεγάλοι συνωστισμοί εμβολιασμένων, αλλά και ανεμβολίαστων που όμως έχουν κάνει τεστ πριν μια ή δυο μέρες, η μετάδοση του ιού επίσης κάνει… πάρτι. Αφού και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν, είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε και με ελαφρά συμπτώματα, όπως άλλωστε και οι ανεμβολίαστοι που έχουν κάνει τεστ, αλλά έχουν εντωμεταξύ προσβληθεί από τον ιό.

Η αιτία της αβελτηρίας να ληφθούν σοβαρά μέτρα περιορισμού της τεράστιας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας, είναι ότι στη ζυγαριά μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας, η κυβέρνηση παίρνει αναφανδόν το μέρος της οικονομίας, παίζοντας κορόνα - γράμματα τη δημόσια υγεία και τις ζωές μας.

Οι διαβεβαιώσεις πρωθυπουργού και υπουργών ότι ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις των ειδικών, ακόμη και αν αυτές είναι να γίνει νέο lockdown, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφασή της να μην κλείσει την οικονομία, δίνουν την πραγματική εικόνα της κατάστασης.

Όμως αυτή η εγκληματική επιλογή της βίαιης επίτευξης ανοσίας της αγέλης με πρόσχημα ότι φταίνε οι ανεμβολίαστοι, οδηγεί με βεβαιότητα σε δύο δρόμους:

Είτε σε εκατόμβες νεκρών, αν δεν αλλάξουν ποτέ τακτική, είτε σε σκληρό lockdown, αν αλλάξουν πολιτική αργότερα.

Διότι αν ήταν ειλικρινής η πρόθεση της κυβέρνησης να προστατεύσει την οικονομία, έπρεπε να έχει λάβει εγκαίρως περιοριστικά μέτρα, με μικρή επίπτωση στην αγορά, ώστε να αποφύγει να πάρει σκληρά, καθολικά και οριζόντια μέτρα αργότερα, μπροστά στο τεράστιο αδιέξοδο το οποίο θα προκαλέσει.

Αν η κυβέρνηση είχε σχέδιο και γνώριζε τι έκανε, δεν θα έκρυβε την άβολη αλήθεια για την πανδημία, πίσω από βολικά ψέματα.

Ισχυρισμοί όπως αυτός του πρωθυπουργού ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει, όταν έχουμε ρεκόρ 8.500 κρουσμάτων και 50 θανάτων σε ημερήσια βάση, όπως και αντιεπιστημονικές δηλώσεις ότι δήθεν η πανδημία αφορά μόνο στους ανεμβολίαστους, μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Όσο νωρίτερα αλλάξουν πολιτική και όσο πιο σύντομα αποφασίσουν να πάρουν σοβαρά μέτρα περιορισμού της εκρηκτικής εξάπλωσης της νόσου, τόσο μικρότερη θα είναι η επίπτωση αυτών των μέτρων στην οικονομία. Όσο το αφήνουν να ξεσέρνει, χάνει και η οικονομία, μια και οδηγούμαστε υποχρεωτικά σε καθολικό lockdown, αλλά και εντωμεταξύ χάνονται άδικα και χιλιάδες άνθρωποι. Όχι στον βωμό της οικονομίας, όπως υποστηρίζουν, αλλά στον βωμό της αφροσύνης μιας κυβέρνησης που έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)