to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:44 | 15.09.2018

Κοινωνία

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5 μ.μ.

«Καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής», η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει στη συγκέντρωση του Σαββάτου 15 Σεπτέμβρη, στις 5 μ.μ. στην Ομόνοια


Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη:

Η Ανοιχτή Πόλη στέκεται εμπράκτως στο πλευρό των θυμάτων του ναζισμού και ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη την παραδειγματική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Το κοινό περί δικαίου αίσθημα εκμηδενίζει την ανοχή των δημοκρατικών πολιτών απέναντι σε κάθε άλλη καθυστέρηση για την τελική και αμείλικτη τιμωρία. Είναι χρέος μας να συνθλίψουμε τη μισαλλοδοξία του ναζισμού, του φασισμού και του ρατσισμού, των σκοτεινών πρακτικών ενός μαύρου παρελθόντος. Στόχος τους είναι την αφαίρεση κάθε δικαιώματος από όσους συνανθρώπους μας δεν συγκαταλέγονται στη μαύρη λίστα των φίλων και των ομοϊδεατών τους. Η Δημοκρατία οφείλει να είναι αδιάλλακτη απέναντι στον φασισμό και τη βία την οποία ασκεί το αποκρουστικό αυτό μόρφωμα, να είναι σκληρή και αποφασιστική απέναντι στο έγκλημα. Οφείλει να προστατεύει τους πολίτες.

Όχι άλλη ανοχή, όχι άλλο αίμα αθώων και αδύναμων. Πρέπει να μπει ένα τέλος. Αυτή είναι η απαίτησή μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε το μίσος. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Φέτος συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι ανησυχητικά, ενώ η δίκη της συμμορίας βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά. Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει, στον αντιφασιστικό συντονισμό, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του Σαββάτου 15 Σεπτέμβρη.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)