to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:04 | 24.02.2021

Κοινωνία

Η Ανοιχτή Πόλη λέει «όχι» στις μεθοδεύσεις για την οικοδόμηση του πάρκου στο μετρό Αμπελοκήπων

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει προκλητική παράκαμψη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου


Λιγότερο από έξι μήνες μετά το ομοφώνως δεκτό ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων και ανέστειλε τις οικοδομικές εργασίες στο παρκάκι του Μετρό Αμπελοκήπων για ένα έτος, η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων συντάσσει τώρα τη μελέτη τροποποίησης του Σχεδίου Πόλεως

Με απόφασή του στις 31 Αυγούστου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων και ανέστειλε τις οικοδομικές εργασίες στο παρκάκι του Μετρό Αμπελοκήπων για ένα έτος, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στην εν λόγω περιοχή, ώστε ο χώρος να κατοχυρωθεί ως κοινόχρηστο πράσινο.

Η Ανοιχτή Πόλη χαρακτηρίζει το παραπάνω, «μια σημαντική νίκη για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αγωνίστηκαν επίμονα και συστηματικά, ανέδειξαν τις νομικές παρατυπίες της υπόθεσης και κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πολεοδομική ρύθμιση του τετραγώνου και την επαναδιαμόρφωση του πάρκου».

Όμως όπως αναφέρει η παράταξη: «Λιγότερο από έξι μήνες μετά, κι ενώ η αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων συντάσσει ήδη τη μελέτη τροποποίησης του Σχεδίου Πόλεως, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εισάγει στη σημερινή του συνεδρίαση πρόταση για να αποδεχθεί τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου αυτού (ή τμήματός του) εκ μέρους του Προέδρου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), για τη δημιουργία και λειτουργία από την Περιφέρεια Αττικής Γραφείου Πληροφόρησης του Πολίτη.

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή παράκαμψη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και την εμμονή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να οικοδομηθεί ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου της περιοχής, έστω κι αν αυτή τη φορά ενδύεται το πρόσχημα της “κοινωφελούς δωρεάς”. Για τη στέγαση ΚΕΠ στην περιοχή έχουν ήδη κατατεθεί άλλες προτάσεις και βάσει αυτών καλούμε το ΠΕΣΥ Αττικής να καταψηφίσει την πρόταση και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη να υπερασπίσει το συμφέρον των δημοτών και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την Ανοιχτή Πόλη, το θέμα δεν αφορά μόνο την αυτονόητη υπεράσπιση και του τελευταίου τετραγωνικού πρασίνου στην πόλη, ούτε την επίσης αυτονόητη υποστήριξη του αγώνα των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, στο πλάι των οποίων σταθήκαμε από την αρχή. Πλέον, πρόκειται επίσης για ζήτημα στοιχειώδους σεβασμού του θεσμικού ρόλου του κορυφαίου αντιπροσωπευτικού οργάνου του Δήμου Αθηναίων. Για όλους αυτούς του λόγους, οι μεθοδεύσεις τσιμεντοποίησης του πάρκου στο μετρό Αμπελοκήπων, απ’ όπου κι αν προέρχονται, θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)