to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 27.01.2020

Κοινωνία

Η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει τις συνθήκες στο Κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων στο Βοτανικό

«Ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολιτικής του Δήμου Αθηναίων απέναντι στα αδέσποτα που να τους εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης»


Την ανάγκη διαμόρφωσης μιας πολιτικής του Δήμου Αθηναίων απέναντι στα αδέσποτα που «να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» επισημαίνει η «Ανοιχτή Πόλη».

«Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων στην κατεύθυνση αυτή, και στο πλαίσιο αυτό έχουμε επιδιώξει τη συνεργασία μας με φιλοζωικές οργανώσεις. Σήμερα επισκεφτήκαμε, μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο και τη δημοτική σύμβουλο Μαίρη Βαβαγιάννη, το άτυπο κέντρο φιλοξενίας αδέσποτων της Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό (πρώην Softex)», τονίζει η δημοτική παράταξης της Αθήνας.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι συνθήκες διαβίωσης των μη ανθρώπινων ζώων εκεί είναι ανεπίτρεπετες. Οι σκύλοι προαυλίζονται ελάχιστα, ενώ διαβιούν σε απόσταση αναπνοής από ακαθαρσίες, εστίες μόλυνσης και επικίνδυνα απόβλητα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, οι λιγοστοί υπάλληλοι που απασχολούνται στο εργοτάξιο δεν επαρκούν, ούτε και διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα, για να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις συνθήκες ευζωίας για τους φιλοξενούμενους σκύλους».

«Η Ανοιχτή Πόλη έχει ζητήσει εδώ και καιρό, χωρίς να εισακουστεί, την εισαγωγή και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πολιτικής του Δήμου Αθηναίων απέναντι στα αδέσποτα. Σήμερα θέτουμε ξανά το ζήτημα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η απραξία του Δήμου στο θέμα των αδέσποτων πρέπει να λάβει τέλος. Είναι επείγουσα η ανάγκη θεσμοθέτησης σύγχρονου δημοτικού κτηνιατρείου και χώρων φιλοξενίας που να ανταποκρίνονται επαρκώς στις βασικές ανάγκες των μη ανθρώπινων ζώων, με ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής τους και παρακολούθησης των υιοθεσιών».

Τέλος, τονίζεται ότι «η "Ανοιχτή Πόλη" αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο την άμεση ανακούφιση των φιλοξενούμενων σκύλων, αλλά και των υπαλλήλων της Αγίου Πολυκάρπου, μέχρι να εκπονηθεί ένα σχέδιο θεσμικά και πρακτικά αποτελεσματικό. Καλούμε φιλόζωους δημότες και κτηνιάτρους να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου (2103230362-2, [email protected]), ώστε να οργανωθεί η παροχή τόσο τροφής όσο και υγειονομικής φροντίδας στα αδέσποτα του χώρου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)