to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 04.01.2020

Πολιτισμός

Η γιορτή της Ανοιχτής Πόλης στην Πλατεία Βικτωρίας με τον φακό του left.gr (βίντεο)

Με χειροτεχνίες, παραμύθια, κλόουν, τραγούδι και χορό γέμισε η πλατεία Βικτωρίας το μεσημέρι του Σαββάτου με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», η οποία στο πλαίσιο «Γιορτές στις γειτονιές» επιχειρεί να φτιάξει μια ανθρώπινη και ανοιχτή πόλη και να ζωντανέψει τις γειτονιές της Αθήνας μέσα από τον πολιτισμό.


Φωτογραφίες και βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Με χειροτεχνίες, παραμύθια, κλόουν, τραγούδι και χορό γέμισε η πλατεία Βικτωρίας το μεσημέρι του Σαββάτου με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», η οποία στο πλαίσιο «Γιορτές στις γειτονιές» επιχειρεί να φτιάξει μια ανθρώπινη και ανοιχτή πόλη και να ζωντανέψει τις γειτονιές της Αθήνας μέσα από τον πολιτισμό. Μεγάλοι και κυρίως μικροί απόλαυσαν την πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παράταξη στο Δήμο Αθηναίων, Ανοιχτή Πόλη, στην πλατεία Βικτωρίας.

  3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

 5 άτομα, άτομα κάθονται και πίνακας ]

(Φωτογραφία Μ. Λυκούρα)

«Επιλέξαμε ως Ανοιχτή Πόλη να κάνουμε αυτή τη γιορτή στην πλατεία Βικτωρίας. θα υπάρξει μια σειρά από εκδηλώσεις με τον τίτλο Γιορτές στις γειτονιές. Γιορτές στις ξεχασμένες γειτονιές, τις γειτονίες της πίσως αυλής, τις πολύ όμορφες και ανθρώπινες γειτονιές της πόλης. Σε μια περιοχή ζωντανή που Έλληνες και μετανάστες έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ζουν μαζί και έχουν δείξει πως μέσα από την αλληλεγγύη και τη συλογγικότητα να κάνουμε πιο όμορφη τη ζωή μας. Ο πολιτισμός θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε μια πόλη πιο ανθρώπινη και πιο ανοιχτή, μια πόλη που θα μας χωράει όλους και όλες» τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον φακό του left.gr.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Το event στο facebook

 κείμενο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)