to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 18.12.2013

Κοινωνία

Η Ανοιχτή Πόλη για τις 670 απολύσεις στο Δήμο Αθηναίων

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης: Νέες μαζικές απολύσεις εργαζομένων - Οριστικός θάνατος της αυτοδιοίκησης


Με τον παραπλανητικό όρο της «διαδημοτικής κινητικότητας» το υπουργείο Εσωτερικών αναζητεί χιλιάδες «διαθέσιμους» προς απόλυση εργαζόμενους στους δήμους. Στο δήμο Αθηναίων θα απολυθούν 670 εργαζόμενοι. 

Για την Ανοιχτή Πόλη δεν έχει καμιά σημασία η περιπτωσιολογία επιλογής των ανέργων ούτε η εμπλοκή στις μεθοδεύσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Όλες οι υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν για ρυθμίσεις εξαιρέσεων έχουν αποδειχθεί φρούδες, καθώς ο στόχος είναι  δεδομένος: οι απολύσεις, όπως και αν σερβιριστούν, θα γίνουν γιατί αποτελούν συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.  

Η πραγματικότητα βοά. Με τις παλαιότερες και τις σημερινές απολύσεις οι εργαζόμενοι οδηγούνται στον καιάδα της φτώχειας και η αυτοδιοίκηση σε χρεωκοπία. Τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος. 

Η Ανοιχτή Πόλη προτείνει να συγκληθεί άμεσα η ΠΕΔΑ (και όλες οι ΠΕΔ) και η ΚΕΔΕ, και να προχωρήσουν σε άμεση υποβολή παραιτήσεων των κεντρικών αιρετών οργάνων, αναστολή λειτουργίας του δήμου και οργάνωση σοβαρού αγώνα διαρκείας με ενεργοποίηση των δημοτών σε συμμαχία με τους εργαζόμενους (ΠΟΕ-ΟΤΑ, τοπικά σωματεία).

Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν, εκτός από μεγάλα λόγια, και μεγάλες πράξεις. Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα για τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ. Καμίνη ν’ αντιληφθούν ότι ο δήμος θα βάλει σύντομα λουκέτο και ότι η συμφωνία της πλειοψηφίας με τις μνημονιακές πολιτικές ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση του δήμου. Καλούμε τον κ. Καμίνη να μη δεχτεί καμία απόλυση-μετακίνηση εργαζόμενου από το δήμο της Αθήνας και να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δυστυχώς, η απόλυτη πίστη και πειθαρχία του κ. Κακλαμάνη στη δικομματική κυβέρνηση και τη μνημονιακή πολιτική της, τον οδήγησε στο να μην προσέλθει στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί το ότι ο ίδιος ψήφισε όλα τα μνημονιακά μέτρα στη βουλή. Εμείς τον καλούμε να αφήσει τους τακτικισμούς και να πάρει ξεκάθαρη θέση στο δημοτικό συμβούλιο για τις απολύσεις. 

Σε κάθε περίπτωση η Ανοιχτή Πόλη θ’ αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)