to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 21.10.2013

Κοινωνία

Η «Ανοιχτή Πόλη» για την κυριακάτικη εκδήλωση στον Αγ. Παντελεήμονα

«Η πρωτοφανής μαζικότητα της εκδήλωσης, η απομόνωση των επιθετικών ενεργειών των ταραχοποιών και η απάντηση στις κραυγές τους στη διάρκεια της παράστασης με μαζικό χειροκρότημα, διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον ελευθερίας, συμμετοχής και πολιτισμού στην επί 4 χρόνια άβατη - δηλαδή κατειλημμένη από τη Χρυσή Αυγή - πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».


Όπως αναφέρει:

Την  Κυριακή 20/10/2013 το παιδικό θέατρο Νέου Κόσμου παρουσίασε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα το έργο Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τη στήριξη του ρ/σ Κόκκινο105,5, της Ανοιχτής Πόλης και της Κίνησης Κατοίκων 6ης δημοτικής κοινότητας. 

Από το πρωί «αγανακτισμένοι κάτοικοι», δηλαδή ακραία ρατσιστικά στοιχεία, είχαν αναρτήσει πανώ μέσα στην παιδική χαρά με το σύνθημα «καμιά ανοχή» στους διοργανωτές και σε όσους προσέλθουν στην παράσταση. Η πρωτοφανής μαζικότητα της εκδήλωσης, η απομόνωση των επιθετικών ενεργειών των ταραχοποιών και η απάντηση στις κραυγές τους στη διάρκεια της παράστασης με μαζικό χειροκρότημα, διαμόρφωσαν ένα περιβάλλον ελευθερίας, συμμετοχής και πολιτισμού στην επί 4 χρόνια άβατη - δηλαδή κατειλημμένη από  τη Χρυσή Αυγή - πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Στόχος της Ανοιχτής Πόλης και των τοπικών κινήσεων των δημοκρατικών πολιτών είναι να αποκατασταθεί η δυνατότητα της συγκέντρωσης των κατοίκων, της επικοινωνίας μεταξύ τους, της συνομιλίας και της αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπιστούν συλλογικά όλα τα προβλήματα της γειτονιάς και της καθημερινής ζωής. Θέλουμε γέφυρες όχι τοίχους, διάλογο όχι μίσος, ενότητα του λαϊκού κόσμου όχι διαχωρισμούς. Με το θέατρο του Νέου Κόσμου έγινε το πρώτο βήμα. Χρειάζονται πολλά βήματα για να αποκατασταθούν η ελευθερία και η επικοινωνία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Σ’ αυτά τα βήματα θα προχωρήσει μαζί με τους κατοίκους η Ανοιχτή Πόλη.      

* * *

Διαβάστε σχετικά:

 Στον Άγιο Παντελεήμονα έσπασε ο φόβος (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)