to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 23.12.2021

Πολιτική

Η Ανοιχτή Πόλη για «το πριβέ πρωτοχρονιάτικο πάρτυ» του Κώστα Μπακογιάννη

«...ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να επενδύσει σε μια παρωχημένη και μπανάλ αισθητική πρόταση, σε βελούδινες κουρτίνες και κρυστάλλινους πολυέλαιους, και σε έναν τραγουδιστή δήθεν έκπληξη (Sakis), του οποίου η αμοιβή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό», σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοτική παράταξη της Αθήνας


«Με μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού επέλεξε η Δημοτική Αρχή να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Μια συναυλία 17 λεπτών και κόστους 211.000 ευρώ, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά, η οποία θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ. Αυτό τουλάχιστον ήταν το εισηγητικό που κλήθηκε να εγκρίνει χτες το διοικητικό συμβούλιο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και το οποίο καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη για την απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να σκορπίσει.. 200 χιλιάδες ευρώ για πάρτι 17 λεπτών με τον Ρουβά, και επισημαίνει:

Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών. Σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων αποφασίζει να επενδύσει σε μια παρωχημένη και μπανάλ αισθητική πρόταση, σε βελούδινες κουρτίνες και κρυστάλλινους πολυέλαιους, και σε έναν τραγουδιστή δήθεν έκπληξη (Sakis), του οποίου η αμοιβή αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει επίσης την εμμονή του προς τις απευθείας αναθέσεις, που έρχονται προς ψήφιση εκβιαστικά την τελευταία στιγμή (τρεις μόλις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα), χωρίς αναλυτική κοστολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί εγκαίρως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες οργάνωσης συναυλιών και καλλιτέχνες για τη συγκεκριμένη βραδιά.

Οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης καταψήφισαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης τη σπάταλη, σκανδαλώδη και αδιαφανή πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)