to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 24.02.2014

Πολιτική

Η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης και του νερού

Με δύο σημερινές παρεμβάσεις, η Ανοιχτή Πόλη θέλησε να αναδείξει τη σκανδαλώδη πολιτική της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, όπως το νερό.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μαζί με μέλη της παράταξης, συμμετείχε στην πρωινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα. Επίσης, θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την έναρξη της καμπάνιας της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα "SAVEGREEKWATER".


Η Ανοιχτή Πόλη είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε κερδοσκόπους «επενδυτές» και στηρίζει το αίτημα της Επιτροπής Αγώνα για τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πράσινου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ.


Ο Δήμος Αθηναίων, του οποίου σημαντικά ακίνητα έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς εκποίηση, οφείλει να βρεθεί στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων για την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο και να μην στέκεται παθητικός στο ξεπούλημα της δημόσιας γης που προωθείται σήμερα από το καθεστώς των μνημονίων.

Η Ανοιχτή Πόλη υποστηρίζει την προστασία του συλλογικού αγαθού του νερού και αγωνίζεται για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ που προωθούν τρόικα και κυβέρνηση.

Η ΕΥΔΑΠ που εξυπηρετεί το λεκανοπέδιο της Αττικής, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στην αγορά του νερού. Όπως μας έχει αποδείξει η διεθνής εμπειρία, τυχόν εκχώρησή της σε ιδιώτες θα φέρει αυξήσεις στα τιμολόγια, θα μειώσει τις επενδύσεις στα δίκτυα διανομής και θα διακινδυνεύσει την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, είναι πηγή ζωής. Συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία και δεν μπορεί η διαχείρισή του να γίνεται με σκοπό το κέρδος. Από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε ώστε τα πολύμορφα κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού να νικήσουν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)