to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 22.06.2012

left.gr

Διεθνή

Η Άνγκελα στην εξέδρα

Μα είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί; Θα έλεγε ένας σύγχρονος Αστερίξ!


Πως μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να κάνει μια τόσο προφανή γκάφα; Είναι η καγκελάριος μιας χώρας, της Γερμανίας, που επέβαλε σε μια «αδελφή» χώρα, την Ελλάδα, κυρώσεις που είναι ακόμη πιο σκληρές και μιας μεγαλύτερης τιμωρίας από αυτές που επέβαλλαν στην ίδια τη Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τα ωραία αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε.
Και τι κάνει η ανείπωτη κυρία Μέρκελ; Θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθούν σήμερα στο Γκτάνσκ (που είχε το διάσημο «διάδρομο του Γκτάνσκ», εάν θυμίζει σε κάποιον τίποτα; Προσφέροντας την αφορμή για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να συνεννοηθούμε) ειδικά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.


Ο αγώνας δεν προβλέπει ισοπαλία, δηλαδή είναι αναπόφευκτο: ή θα χάσει η Γερμανία, όπως όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι ελπίζουμε, γιατί είμαστε οπαδοί του πιο αδύνατου, υποστηρίζοντας τον αουτσάιντερ. Σε αυτή την εξαιρετικά απίθανη περίπτωση η Άνγκελα Μέρκελ θα εξαναγκαστεί να παρακολουθήσει την αθλητική Νέμεση της οικονομικής της φιλοσοφίας, που είχε προσδιοριστεί ως σαδονεοφιλελευθερισμός.


Ή, όπως λένε οι προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων με τη σύμφωνη γνώμη της λογικής και της δύναμης, θα κερδίσει η Γερμανία, καταγράφοντας και στο γήπεδο του ποδοσφαίρου τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις οικονομίες των δύο χωρών. Τότε η παρουσία της Μέρκελ θα αποτελέσει μια αφόρητη ουλή, μια συμπληρωματική προσβολή στην Ελλάδα, διαλυμένη σε όλα τα επίπεδα, μετατρέποντας τον αθλητικό  θρίαμβο της Manschalφ σε ένα πανδαιμόνιο αποδοκιμασίας. Φανταστείτε ότι ο αγώνας καταλήγει σε πέναλτι και η Ελλάδα «χάσει το πέναλτι»! 

Εάν ήμουν σήμερα στο Γκτάνσκ θα έπαιρνα μαζί μου πάρα πολλές ντομάτες, από αυτές που είναι για σάλτσα.

Μάρκο ντ΄Έραμο
Μανιφεστο 22 Ιουνίου 2012
Μετάφραση: Αργύρης Παναγόπουλος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)