to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:47 | 16.12.2016

Κοινωνία

«Η ανεργία μειώνεται αργά, αλλά σταθερά»: Δηλώσεις της Ρ. Αντωνοπούλου με αφορμή τα τελευταία στοιχεία

«Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της ΕΕ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, γεγονός που διαψεύδει τους ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί "εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"»


Σε καθοδική πορεία κινείται η ανεργία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το Γ΄ τρίμηνο 2016, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 22,6% έναντι 23,1% του προηγούμενου τριμήνου και 24% του αντίστοιχου τριμήνου 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανεργία μειώνεται αργά, αλλά σταθερά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το ποσοστό της ανεργίας από 25,9% που ήταν τον Ιανουάριο του 2015, σήμερα βρίσκεται στο 22,6%, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τρίτο τρίμηνο του έτους. «Η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο της εφετινής χρονιάς»- διαπιστώνει η κ. Αντωνοπούλου -«αποτελεί μία από τις υψηλότερες επιδόσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat, γεγονός που διαψεύδει τους ανακριβείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί "εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"».

«Για εμάς, όμως», τονίζει η ίδια, «το ζητούμενο δεν είναι μόνο η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τι είδους θα είναι αυτές. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επαναφορά της κανονικότητας στις εργασιακές σχέσεις αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα». «Προς αυτήν την κατεύθυνση, εργαζόμαστε», διαβεβαιώνει η κ. Αντωνοπούλου.

Αναφερόμενη στις δράσεις του υπουργείου Εργασίας για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η κ. Αντωνοπούλου σημειώνει: «Με τα προγράμματα που υλοποιούμε, υποστηρίζουμε το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος σε επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, ενώ, μέσω της κοινωφελούς εργασίας, προσφέρονται, κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους, μισθωτές θέσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας στον δημόσιο τομέα. Την ίδια ώρα, διερευνούμε τη δυνατότητα υλοποίησης ειδικών προγραμμάτων τα οποία θα δίνουν κίνητρα στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας σε πλήρη απασχόληση».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Γ΄ τρίμηνο 2016:

Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 3.736.715 άτομα και των ανέργων σε 1.092.589 άτομα.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,8% σε σχέση με το Γ΄ τρίμηνο του 2015.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5,9% σε σχέση με το Γ΄ τρίμηνο του 2015.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)