to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η ανείπωτη ορφάνια της ντροπής και της συγνώμης

Η προσμονή του Αλ. Τσίπρα λησμονεί την αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου αλήθεια ότι οι λέξεις ντροπή, συγνώμη, φιλότιμο γνώρισαν την μεγαλύτερη απαξίωση, τον αιώνιο εξοστρακισμό και την πιο πικρή αφάνια στο χώρο της φασίζουσας ακροδεξιάς.


Περιμένω 158 συγνώμες στη μεθαυριανή ψηφοφορία στη βουλή για την επικύρωση των μνημονίων συνεργασίας της χώρας μας με τη Βόρεια Μακεδονία. Αυτό είπε στη πρόσφατη συνέντευξη του  στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφερόμενος στις ψήφους των βουλευτών- Μακεδονομάχων της ΝΔ.  Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τι θα κάνουν και ποια στάση θα κρατήσουν οι υποστράτηγοι του Μεγαλέξανδρου στη κάλπη, ένα όμως είναι σίγουρο, ότι ούτε συγνώμη θα ζητήσουν, ούτε ίχνος ντροπής θα νιώσουν.

Η προσμονή του Αλ. Τσίπρα λησμονεί την αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου αλήθεια ότι οι λέξεις ντροπή, συγνώμη, φιλότιμο γνώρισαν την μεγαλύτερη απαξίωση, τον αιώνιο εξοστρακισμό και την πιο πικρή ορφάνια στο χώρο της φασίζουσας ακροδεξιάς. Στο χώρο που και μόνο το άκουσμα τους προκαλεί ανατριχίλα και  αποτροπιασμό. Περιμένει και θα περιμένει μάταια ο πρώην πρωθυπουργός το ψέλλισμα έστω κάποιων από αυτούς που ξεσήκωναν τα αφιονισμένα ακροδεξιά στη πλειοψηφία τους πλήθη κατά της… κατάπτυστης συμφωνίας με τους βόρειους γείτονες μας, για την εσφαλμένη τους εκτίμηση, για την λάθος προσέγγιση, για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις που απηύθυναν  προς την τότε ηγεσία του υπουργείου εξωτερικών και προς τον ίδιο τον Τσίπρα.

Αυτό μας έλειπε τώρα να δικαιώσουμε και τον άθεο Τσίπρα, σκέφτεται και ο πολιτικάντης Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτός που στήριξε κυριολεκτικά την εκλογή του στην εθνικιστική υστερία, την μισαλλοδοξία και τον κάλπικο πατριωτισμό τον βουτηγμένο στη παραχάραξη της αλήθειας και στο ανιστόρητο ψέμα. Αυτός που σήμερα αλλά και χθες και προχθές συναγελάζονταν και έδινε αγώνες σύμφωνα και με την μαρτυρία του ίδιου του Ζάεφ, για την προώθηση αιτημάτων των γειτόνων μας για είσοδο στο ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.  Αυτός που με την βοήθεια της ντόπιας δημοσιογραφικής αλητείας απέκρυψε και εξαφάνισε και αυτήν ακόμη την επίσκεψη προχθές στο τόπο μας, του Βορειομακεδόνα πρωθυπουργού.

Από αυτόν και τους ομοίους του πολιτικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει, λέει, συγνώμη. Αλλά της συγνώμης,  Αλ.Τσίπρα προηγείται η γενναιότητα, το θάρρος και η αναγνώριση του λάθους, λέξεις και έννοιες άγνωστες στον ακροδεξιό συρφετό και στον ανύπαρκτο πολιτικό τους πολιτισμό.

Αντίθετα αυτοί είναι ικανοί εν καιρώ να αποτολμήσουν ακόμη και την οικειοποίηση της συμφωνίας επικαλούμενοι σοφιστείες και ανομολόγητα ψεύδη προκειμένου να βαφτίσουν τη μέρα σε νύχτα.

Δεν είναι μόνο ο Κυριάκος και οι ακροδεξιοί που σφυρίζουν αδιάφορα παριστάνοντας τους … συνεπείς πατριώτες, αλλά και η πλειοψηφία των… εκπροσώπων του Θεού οι από άμβωνα …θεματοφύλακες του κηρύγματος του Ιησού, που μετατράπηκαν σε κήρυκες του μίσους και του διχασμού, ηγούμενοι δημόσιων εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας στο όνομα της κίβδηλης δικής τους ιστορικής αλήθειας. Ούτε από αυτούς Τσίπρα θα ακούσεις μια συγνώμη κι ας καμώνονται πως προσκυνούν καθημερινά Εκείνον που το μήνυμα του παρασάγγας απέχει από τα έργα και τις ημέρες τους.

Αρκεί μόνο που η δικαίωση σου στο παραπάνω εθνικό θέμα βρίσκει απήχηση σήμερα στις καρδιές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)