to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:14 | 18.09.2018

Πολιτική

Η ανάλυση του Δ. Τζανακόπουλου για την πρόταση - «δώρο» Μητσοτάκη στις ιδιωτικές ασφαλιστικές (βίντεο)

«Η Ν.Δ. προσπαθεί να παραπλανήσει τους ασφαλισμένους μόνο και μόνο για να δημιουργήσει έδαφος για την κερδοσκοπία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών


Όπως σχολίασε ο Δημ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, κατά τη διάρκεια του briefing της Τρίτης: «Έχουμε 124 περιπτώσεις κατάρρευσης ασφαλιστικών ταμείων που υποτίθεται ότι έδιναν εγγυημένες αποδόσεις του 5%,6%, 7%. Ο κ. Μητσοτάκης για να κάνει δώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες θέτει σε κίνδυνο και τους σημερινούς και τους νέους ασφαλισμένους που υποτίθεται ότι θα εισφέρουν».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος: "Ξαφνικά 1,2 εκ. συνταξιούχοι θα βρεθούν στον αέρα καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα έχουν πόρους να τους πληρώνουν τις συντάξεις. Για τους σημερινούς ασφαλισμένους που δεν θα έχουν πια ροή χρήματος αλλά τον «κουμπαρά» δεν θα πάρουν ούτε αυτοί επικουρική σύνταξη".

"Σύμφωνα με το παράδειγμα της Ν.Δ. ο κάθε ασφαλισμένος στον ατομικό του «κουμπαρά» θα φτάσει να έχει 125.000. Όμως για να βγει αυτό χρειάζεται 7,5% απόδοση. Τέτοιες αποδόσεις έδινε η ASPIS και κατέρρευσε", πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος,  το παράδειγμα της AGB στην Αμερική, που φέσωσε το αμερικανικό δημόσιο με 80 δις ευρώ και τελικά κατέρρευσε είναι ενδεικτικό. «Αυτά ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης. Τέτοιο τύπου σύστημα δεν ισχύει πουθενά εκτός από Ουγγαρία, Λιθουανία, Εσθονία», σημείωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Κατ. Μπρ. - Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)