to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 27.07.2018

Πολιτική

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης

Για «θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης», κάνει λόγο το Μοσχάτο


«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

ΚΚΕ: Ούτε η “κλιματική αλλαγή”, ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση

Αποτελεί πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοούμενων, για όλο το λαό, η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική. Ούτε η “κλιματική αλλαγή”, ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, παρά το ότι οι υπουργοί της διαβεβαίωναν το Μάη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές! Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδεδειγμένη, πλέον, αναποτελεσματικότητα υλοποίησης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων και άκρως επικίνδυνων καταστάσεων και της συνεχούς επικαιροποίησής του, με βάση τις εξελισσόμενες συνθήκες.

Τα όσα, με περίσσιο θράσος, τολμούν να ξεστομίσουν περί ατομικής ευθύνης και αυθαιρεσίας, μοναδικό στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής τους δεν πείθουν κανένα.


Ντροπή να αισθάνονται όλοι υπερήφανοι μετά από τόσους θανάτους δήλωσε από την  πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Ντροπή να θεωρούν ότι η επιχείρηση εκκένωσης στο Μάτι -που δεν έγινε ποτέ- ήταν μια καταδικασμένη υπόθεση .

Ντροπή ακόμη και η δήθεν παραίτηση του κ. Τόσκα. Δεν λείπει μόνο η  συγνώμη. Δεν λείπει η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Λείπει αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός μας. Λίγη τσίπα», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.


Το Ποτάμι: Με θράσος προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα

«Όλα έγιναν σωστά λοιπόν. Αυτό βγήκαν να μας πουν οι υπουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι που επιστρατεύθηκαν για το κυβερνητικό show. Για όλα φταίνε κάποιοι εμπρηστές, άγνωστοι βέβαια, και ο «στρατηγός άνεμος». Λες και τις  κυβερνήσεις τις έχουμε για να δρουν όταν υπάρχει άπνοια και όλα κυλούν ομαλά. Οι άνθρωποι που επέζησαν από την καταστροφή στο Μάτι περίμεναν την αναγνώριση κάποιου λάθους. Και οι συγγενείς των θυμάτων περίμεναν ένα συγγνώμη. Αντί όμως γι΄ αυτά, αντί για την παραμικρή έστω αυτοκριτική, ήρθαν για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με το θράσος. Το θράσος που για άλλη μια φορά επιστρατεύεται για να καλύψει πολιτικές ευθύνες και επιχειρησιακές ανικανότητες» αναφέρει το Ποτάμι για την συνέντευξη .

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)