to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:38 | 25.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η ανάγκη ως φιλοτιμία

Ούτε για κακή οργάνωση του κράτους μιλάμε. Πρόκειται για καλή οργάνωση του κράτους προκειμένου να εξυπηρετήσει κακούς σκοπούς.


Επαίρεται το ΠΑΣΟΚ ότι "κατόπιν ενεργειών του" σώθηκαν οι παραλίες. Το ΠΑΣΟΚ, αφού η συγκυβέρνηση πιάστηκε με τη "γίδα στην πλάτη" να προωθεί με τον γνωστό τρόπο καλοκαιριάτικα το μπάζωμα και την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, ποιούμενο την ανάγκη φιλοτιμία ζήτησε να πάει πιο πίσω το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης και να περάσει τώρα μόνο η χάραξη της παράκτιας ζώνης, η οποία αποτελεί "μνημονιακή υποχρέωση".

Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των παραλιών δεν ήταν παρά μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις παραλίες -όπως προσπαθεί να κάνει με τα δάση- βάζοντας μπροστά την τρόικα. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι η πανστρατιά που κήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση των παραλιών απέδωσε. Από κει και πέρα, η χάραξη της παράκτιας ζώνης, το Κτηματολόγιο, το περιουσιολόγιο, γενικά όλες οι καταγραφές των ορίων, του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα δεν παραπέμπονταν πάντα στις καλένδες, λόγω έλλειψης χρημάτων ή κακής οργάνωσης του κράτους. Ίσα-ίσα, χρήματα πάντα διατίθεντο γι' αυτόν τον σκοπό - τρανό παράδειγμα το Κτηματολόγιο του οποίου τα κονδύλια διασπαθίστηκαν αρκετές φορές.

Ούτε για κακή οργάνωση του κράτους μιλάμε. Πρόκειται για καλή οργάνωση του κράτους προκειμένου να εξυπηρετήσει κακούς σκοπούς. Για την ακρίβεια, μιλάμε για την επιτυχία του κράτους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να διατηρήσουν επί δεκαετίες ένα θολό τοπίο, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα που τους ενδιέφεραν και παράλληλα να μπορούν να κρατούν σε ομηρία και να ασκούν εκλογικούς εκβιασμούς σε μεγάλες μερίδες της κοινωνίας, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν και έχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες, όπως π.χ. η ιστορία με τα αυθαίρετα. Μια αναβαθμισμένη έκδοση αυτής της πολιτικής, περιβεβλημένη με "μνημονιακό κύρος", επιχειρούν να περάσουν και τώρα, με το νομοσχέδιο για τα δάση. Θα πρέπει και αυτή η προσπάθεια καταστροφής να αποτραπεί. Και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό προσπαθεί. Η διάσωση του αιγιαλού και των δασών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για κομματικούς εγωισμούς. Ας σώσει τα δάση το ΠΑΣΟΚ. Ιδού η Ρόδος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)