to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Η ανάγκη για μια πραγματική εναλλακτική, πιο επιτακτική από ποτέ»: Το μήνυμα του Τζ. Κόρμπυν για το αποτέλεσμα στις ΗΠΑ

«Οι Αμερικανοί έχουν κάνει την επιλογή τους. Η επείγουσα ανάγκη είναι τώρα για όλους μας να εργαστούμε παγκόσμια για την αντιμετώπιση των κοινών μας προκλήσεων: τη διασφάλιση της ειρήνης, ντην ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή και την εδραίωση οικονομικής ευημερίας και δικαιοσύνης» υπογραμμίζει ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας στο μήνυμά του


Όπως έγραψε ο Τζ. Κόρμπυν στο facebook:

Πολλοί στη Βρετανία και αλλού, θα είναι, απολύτως φυσιολογικά, συγκλονισμένοι από τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τη ρητορική γύρω από αυτό το γεγονός και τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και την Αμερική.

Η εκλογή Τραμπ είναι αλάνθαστη απόρριψη ενός πολιτικού κατεστημένου και ενός οικονομικού συστήματος που απλά δεν λειτουργεί για την κοινωνική πλειοψηφία. Είναι ένα σύστημα που έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της ανισότητας και στη στασιμότητα ή την πτώση του βιοτικού επιπέδου για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία.

Πρόκειται για την απόρριψη της συναίνεσης σε ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, την απόρριψη μιας ηγεμονικής ελίτ που  που φαίνεται ότι δεν ακούει. Και η δημόσια οργή που έχει ωθήσει τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο αντανακλάται σε πολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο. Αλλά μερικές από τις απαντήσεις του Trump στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει Αμερική, και η διχαστική ρητορική γύρω από αυτά, είναι σαφώς λάθος.

Δεν έχω καμία αμφιβολία, ωστόσο, ότι η ευπρέπεια και η κοινή λογική του αμερικανικού λαού θα επικρατήσει, και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα έθνος μεταναστών, καινοτόμων και δημοκρατών.

Μετά από αυτή την παγκόσμια αφύπνιση, η ανάγκη για μια πραγματική εναλλακτική λύση σε ένα αποτυχημένο οικονομικό και πολιτικό σύστημα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επιτακτική.

Αυτή η εναλλακτική λύση θα πρέπει να βασίζεται στην συνεργασία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ανανέωση, αντί για τη σπορά του φόβου και  της διαίρεσης. Και οι λύσεις που θα προσφέρουμε πρέπει να βελτιώνουν τις ζωές όλων των ανθρώπων, αντί να θέτουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Οι Αμερικανοί έχουν κάνει την επιλογή τους. Η επείγουσα ανάγκη είναι τώρα για όλους μας να εργαστούμε παγκόσμια για την αντιμετώπιση των κοινών μας προκλήσεων: τη διασφάλιση της ειρήνης, ντην ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή και την εδραίωση οικονομικής ευημερίας και δικαιοσύνης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)