to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αμήχανη θέση της ΝΔ και η επιλεκτική οπτική των ΜΜΕ

Επιχειρείται από την ΝΔ και την πλειοψηφία των ΜΜΕ να παρουσιασθεί ως δεδομένο το αποτέλεσμα των μελλοντικών εκλογών σε τέτοιο σημείο που αναρωτιέμαι αν για την ΝΔ και τα ΜΜΕ, έχει σημασία η γνώμη του κυριάρχου λαού ή μόνο των φίλιων εταιρειών δημοσκοπήσεων. Παρόμοια εικόνα παρουσίαζαν και το 2015 ,με τις δημοσκοπήσεις να διαψεύδονται παταγωδώς.


Στην πραγματικότητα η ΝΔ βρίσκεται σε ιδιαίτερα αμήχανη θέση γιατί η ασαφής θέση της για σειρά θεμάτων π.χ. Συμφωνία Πρεσπών, συνταγματική αναθεώρηση, περικοπή ή μη των συντάξεων, γίνεται αντιληπτή στους πολίτες που καταλαβαίνουν, όσο κι αν συστηματικά μεθοδεύεται η παραπλάνησή τους.

Συγχρόνως, η διερεύνηση σκανδάλων από τη δικαιοσύνη και η απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται θορυβεί τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ που βλέπουν δικά τους στελέχη να ελέγχονται και γεγονότα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας  τα οποία  θα προτιμούσαν να έμεναν θαμμένα σε συρτάρια, και χτισμένες σε κρύπτες από γυψοσανίδες. Αυτά όλα, βέβαια, δεν τα ξέρουν στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές, αλλά αντίθετα είναι παρόντες όταν ένας πολίτης εκφράζει δυσαρέσκεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο αντικειμενικοί και αμερόληπτοι!

Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ,με αγοραίους χαρακτηρισμούς και «νταηλίκια» παλαιάς κοπής όπως: «Τους έχω για πρωινό όλους αυτούς», "θα τους λιώσω" ,προσπαθούν να πείσουν,να υποτιμήσουν,να εκβιάσουν,να βγάλουν αποφάσεις και να αλλάξουν συγχρόνως την ατζέντα. Έχουν χάσει και την σοβαρότητα και την ψυχραιμία.

Η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ΝΔ  θα δυσκολεύει  ακόμα περισσότερο, όσο κατατίθενται από την κυβέρνηση  νομοσχέδια που υλοποιούν το σχέδιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης, προστασίας της εργασίας, αύξησης των μισθών, κοινωνικής προστασίας και διαμόρφωσης όρων για τη δυναμική ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους, για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε αντίθεση, η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει σχέδιο κοινωνικής ερήμωσης, αδυσώπητου ανταγωνισμού, σάρωσης εργατικών δικαιωμάτων, συρρίκνωσης του δημοσίου, απολύσεων για τη στήριξη της ελίτ.

Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιήσει η ΝΔ το ανατριχιαστικό της σχέδιο είναι να προτείνει την απευθείας διενέργεια των εκλογών από  φιλικές σε αυτήν  εταιρίες δημοσκοπήσεων, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση προσπαθούν  για την κάθαρση της πολιτικής ζωής, τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ και αγωνιά για το κλείσιμο άρον-άρον όλων των υποθέσεων.

*Ο Σέργης Φραγκίσκος είναι συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου

 
tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)