to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:25 | 17.10.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Η αμήχανη σιωπή Οικονόμου για την καταδίκη Κουρτάκη μετά την αγωγή Τσίπρα

Το 2020 ο Γιάννης Οικονόμου ζητούσε απαντήσεις και εξηγήσεις τώρα που τις πήρε από την Δικαιοσύνη δεν βρήκε ούτε λέξη να πει


ΟΓιάννης Οικονόμου όχι μόνο κρύφτηκε πίσω από αοριστίες, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει με καταπληκτική αμηχανία ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις ψευδείς και συκοφαντικές αναρτήσεις Κουρτάκη για το εξοχικό Τσίπρα στο Σούνιο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει για την πλήρη δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα και την καταδικαστική απόφαση για τα περί βίλας στο Σούνιο του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος του θύμισε τη λίστα με τους υπουργούς και βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που υποστήριζαν Κουρτάκη και του ζήτησε να απαντήσει. Ο Γιάννης Οικονόμου αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας ότι «δεν σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ειδικότερα, δημοσιογράφος έθεσε το εξής ερώτημα:

«Θα ήθελα ένα σχόλιο για την καταδίκη του εκδότη κ. Κουρτάκη, την περασμένη εβδομάδα, για συκοφαντική δυσφήμιση του κ. Τσίπρα, για τα περί βίλας, που έχουμε δει, όπως καταγγέλλει και η υπεράσπιση του κ. Τσίπρα, ότι δεκάδες μέλη και του Υπουργικού Συμβουλίου και της Νέας Δημοκρατίας είχαν πάρει θέση συμπαραστάτη στον εκδότη;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ως εξής: «Δεν σχολιάζω αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Δεν το έχω κάνει για καμία υπόθεση».

Υπενθυμίζεται όμως ότι ο Γιάννης Οικονόμου το 2020, ζητούσε εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη δήθεν αποκάλυψη Κουρτάκη.

Ειδικότερα στις 7/12/20 έλεγε σε εκπομπή του MEGA, πως «στον ΣΥΡΙΖΑ όταν προκύπτουν ερωτήματα που εδράζονται σε πραγματικά περιστατικά, ακολουθούν την τακτική να πετούν την μπάλα στην εξέδρα».

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει «ποια είναι τα ερωτήματα από τους δημοσιογράφους, δήλωσε  ότι «το πραγματικό περιστατικό είναι η αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικά για την κατοικία ή ιδιοκτησία που φαίνεται να ανήκει με κάποιον τρόπο στον κο Τσίπρα».

«Η κοινή γνώμη περιμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της να απαντήσει με σαφήνεια» υποστήριζε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που τώρα δεν βρήκε να πει μία λέξη, για την καταδίκη Κουρτάκη και το διασυρμό υπουργών και βουλευτών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που υποστήριζαν τον δημοσιογράφο και εκδότη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)