to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:11 | 13.09.2018

Κοινωνία

Η ALTER EGO και η προσπάθεια για πτώχευση του «Βήμα fm»

Την ερχόμενη Δευτέρα 17η Σεπτεμβρίου συζητείται στις 09.00, στην αίθουσα 202 του κτιρίου 11, στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) η νέα αίτηση της ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε. για ορισμό διοικητικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό την πτώχευση της εταιρείας που είχε και λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό «Βήμα fm».


Η Ενωση Τεχνικών Ελληνκής Ραδιοφωνίας θα είναι παρούσα, υπερασπιζόμενη τα μέλη της, καθώς σε περίπτωση που συμβεί αυτό που αιτείται η ALTER EGO, όλοι οι εργαζόμενοι θα χάσουν μισθούς και αποζημιώσεις πολλών ετών. Μαζί μας θα είναι και η Ομοσπονδία, η ΠΟΣΠΕΡΤ, καθώς και τα Σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ που έχουν εργαζόμενους σε επίσχεση εργασίας στην εν λόγω εταιρεία. Συγχρόνως αρωγός θα είναι η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. 
Όπως αναφέρει η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της «η περίπτωση του ραδιοσταθμού «Βήμα fm» και οι χειρισμοί της μεγαλομετόχου ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε. αποτελούν ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με αποκλειστικό υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη της παραπάνω εταιρείας Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο προαναφερόμενος, με την ίδια εταιρεία, δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια και έχει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζει άλλα τόσα. 
Ζητά, με κυνικό μάλιστα τρόπο, από την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει έτσι ώστε να μην πληρώσει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους, στα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο. 
Την Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Βήμα fm» θα είναι εκεί μαζί με τα Σωματεία και το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να αναδείξουμε τα παραπάνω και να ζητήσουμε το προφανές από την πλευρά Μαρινάκη, δηλαδή να αναλάβει τις ευθύνες της εταιρείας του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)