to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 09.11.2020

Πολιτική

Η «Αλληλεγγύης για Όλους» περιόδευσε στον Νομό Κορινθίας

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης για Όλους» περιόδευσε στον Νομό Κορινθία, με τη συμμετοχή του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώργου Ψυχογιού, τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Μανώλη Σαρρή από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, του Μιχάλη Υδραίου συντονιστή της «Αλληλεγγύης για Όλους», του Παρασκευά Ποθητού, συνεργάτη της «Αλληλεγγύης για Όλους», καθώς και μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων και Αλληλεγγύης Κορινθίας.


Είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το Σωματείο και Αλληλεγγύης και Προσφοράς Ξυλοκάστρου και να ενημερωθούμε για την πολύπλευρη δράση και τις ποικίλες παρεμβάσεις της συγκεκριμένης δομής, σε μία περίοδο που πυκνώνουν δραματικά τα φαινόμενα της ανθρωπιστικής κρίσης. Παραδώσαμε τρόφιμα, παιδικές τροφές και είδη προσωπικής υγιεινής.

Επισκεφθήκαμε επίσης , το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου, όπου συνομιλήσαμε με τον Διοικητή,

κ.Μεγαρίτη, για τις συνθήκες κράτησης ανθρώπων που ως επί το πλείστον κρατούνται διοικητικά, χωρίς να έχουν διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Επισημάναμε την αντίθεση μας στην πρακτική της γενικευμένης κράτησης έως και 36 μήνες που θέσπισε αυτή η κυβέρνηση, δίχως να συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εκφράσαμε την ανησυχία μας για την σκοπιμότητα, αλλά και την αξιοποίηση συνοριοφυλάκων στην φύλαξη, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη είναι η ανησυχία για την πιθανότητα διασποράς του Covid-19 ,καθώς μετά και την επίσκεψη μας στο Ιατρείο, όπου το ελλιπές προσωπικό κάνει ηρωικές προσπάθειες, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη αντισηπτικών, αλλά και ότι  ο συνωστισμός των περίπου 1.000 ανθρώπων αυτή τη στιγμή, δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες.

Τέλος επισκεφθήκαμε το Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου, μία φυλακή ανηλίκων στην οποία όμως έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες δραματικά ο αριθμός ενήλικων εγκλείστων δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του καταστήματος, ενώ την ίδια στιγμή έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό της φυλακής χωρίς καμία κίνηση αναπλήρωσης των θέσεων από το Υπουργείο.

Ιδιαίτερα προβληματική είναι και η λειτουργία του σχολείου, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η λειτουργία του δημοτικού σχολείου έχει διακοπεί.

Είχαμε την χαρά να παραδώσουμε μια μεγάλη ποσότητα ειδών προσωπικής υγιεινής τόσο στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, όσο και στην Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε την NIVEA HELLAS για την σημαντική  δωρεά της, την δομή Αλληλεγγύης Κορίνθου και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την συγκέντρωση και παράδοση ειδών για το Καρά Τεπε της Λέσβου, στο πλαίσιο της καμπάνιας που έκανε το προηγούμενο διάστημα η «Αλληλεγγύη για Όλους».

Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στην Κορινθία και όλη την Ελλάδα έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον άνθρωπο χωρίς διακρίσεις, χωρίς αστερίσκους και πάντοτε με στόχο τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)