to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 24.03.2021

Κοινωνία

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» στηρίζει τους σεισμοπαθείς στην περιοχή της Ελασσόνας

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η «Αλληλεγγύη για Όλους» ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές ανάγκες των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας απέστειλε κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής σε δομές αλληλεγγύης της ευρύτερης περιοχής - Ποια προβλήματα διαπιστώθηκαν στην επίσκεψη της «Αλληλεγγύης για όλους» στην περιοχή (φωτ.)


Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, η «Αλληλεγγύη για Όλους» ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές ανάγκες των σεισμοπαθών της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας απέστειλε κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής σε δομές αλληλεγγύης της ευρύτερης περιοχής, τα οποία θα διανεμηθούν σε σεισμοπαθείς.

Το Σάββατο 20 Μαρτίου, την περιοχή επισκέφθηκε εκ μέρους της «Αλληλεγγύης για Όλους»  ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο τ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος συναντήθηκε με  τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ  Π.Σ Λάρισας Β. Κόκκαλη, τον   Αντιδήμαρχο Ελασσόνας Δ. Καρνίκα, τους Δημοτικούς  Συμβούλους  Δήμου Τυρνάβου και Ελασσόνας, τον πρόεδρο της πληττόμενης  κοινότητας Μεσοχώρι Δήμου Ελασσόνας και επισκέφθηκε  τους  κατοίκους στα πληττόμενα  χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι.

Τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν επικεντρώνονται στα εξής :

  • Κοντέινερ προσωρινών κατοικιών κυρίως  στα τρία χωριά της Ελασσόνας, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή , οι περισσότεροι σεισμοπαθείς συνεχίζουν να παραμένουν σε αντίσκηνα, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες της κυβέρνησης και ως αποτέλεσμα πιθανής επιλογής,  παρά τις επικοινωνιακές κορώνες της κυβέρνησης.
  • Το έκτακτο  οικονομικό βοήθημα των 600 ευρώ προς τους πληγέντες κατοίκους ακόμη δεν έχει καταβληθεί ακόμα και σε οικογένειες  που δεν έχουν τους παραμικρούς οικονομικούς πόρους. Δεν υπάρχουν σχετικές δεσμεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης. 
  • Υπάρχουν θέματα με την εκπαίδευση των παιδιών εάν και τα περισσότερα βαίνουν στην λύση τους σε θέματα υποδομών και τυπικής μορφωτικής διεκπεραίωσης. Ως εκ τούτου είναι μάλλον πιθανό  να χρειαστούν στοχευμένες ενισχυτικές διδασκαλίες (κοινωνικά φροντιστήρια) προς όλες τις βαθμίδες  αλλά κυρίως  στους υποψήφιους για Πανελλαδικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.

Απαιτούνται:

- εμβολιασμοί όλων των κατοίκων για τον Covid 19, κατά προτεραιότητα στα πληγέντα χωριά με επιλογή του εθνικού συστήματος και άμεσα, λόγω  υποχρεωτικού συγχρωτισμού και υπερέκθεσης από την έκτακτη ανάγκη.

- στήριξη στις ομάδες παραγωγών, είτε κτηνοτρόφων είτε γεωργών  σήμερα αλλά και την επόμενη μέρα.

Από πλευράς μας δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις αποστολές έμπρακτης αλληλεγγύης προς αυτούς. 

https://www.solidarity4all.gr/el/news/i-allileggyi-gia-oloys-stirizei-to...

https://www.facebook.com/solidarity4all/posts/3833780966657481

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)