to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:32 | 23.07.2014

Διεθνή

Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα: Αποστολή ευρωβουλευτών στη Γάζα

Την άμεση αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας ευρωβουλευτών της GUE και άλλων ομάδων του ευρωκοινοβουλίου προωθεί «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», εκτιμώντας ότι το εγχείρημα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μέσο πίεσης στην κυβέρνηση του Ισραήλ για να σταματήσει τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα.


Η ευρωβουλευτής της «Άλλης Ευρώπης»  Ελεονόρα Φορένζα κινείται ήδη προ την κατεύθυνση του συντονισμού της GUE για τη διοργάνωση της άμεσης αποστολής ευρωβουλευτών και πιθανώς και άλλων εκπροσώπων των ευρωπαϊκών ανθρωπιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, από αυτές των ειρηνιστικών κινημάτων έως τις εθελοντικές οργανώσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

«Πρέπει να δοκιμάσουμε κάθε τρόπο για να σταματήσουμε τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα. Είναι δύσκολο. Δεν πρέπει όμως να σιωπήσουμε. Οι ευρωβουλευτές της GUE παρακολουθούμε με τρόμο τις εξελίξεις και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και ένα μήνυμα αλληλεγγύης στις γυναίκες, τα παιδία, τους ηλικιωμένους της Γάζας που υφίστανται τους βάρβαρους βομβαρδισμούς, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που μας εξέλεξαν πριν από λίγες ημέρες, ότι υπάρχει μια δημοκρατική, ανθρωπιστική και ειρηνική Ευρώπη που θα αγωνίζεται εναντίον των πολέμων και των αδικιών», τόνισε στην «Αυγή» η Ελεονάρα Φορένζα, γνωρίζοντας ότι δίνει μια μάχη εναντίον του χρόνου, δεδομένου του κλεισίματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θερινή περίοδο.

Η ιταλική αριστερά έχει μια πλούσια εμπειρία αποστολών στη Παλαιστίνη, που τις περισσότερες φορές αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από τις ισραηλινές αρχές, με αιχμή τον τραυματισμό της Λουτσιάνα Καστελίνα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίδ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)