to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Αλλαγή είναι πηγή Ζωής!

Σε λίγες ώρες ξεκινά τις εργασίες του το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην ελπιδοφόρα Νέα Αρχή που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Ταυτόχρονα, το συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την κοινωνία να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης


Μετά τη δεκάχρονη οικονομική κρίση, οι πολλαπλές κρίσεις των τελευταίων τριών ετών από την πανδημική, στην κρίση ακρίβειας με την προκύψασα ενεργειακή φτώχεια έχουν κυριολεκτικά γονατίσει την κοινωνία οδηγώντας την στην αδράνεια και την απόγνωση. Μισθοί και συντάξεις των 400 ευρώ, ανεργία, ανασφάλεια, ανέχεια και οικονομική εξαθλίωση με τη σφραγίδα της ΝΔ.

Οι επικρατούσες αυτές συνθήκες κάνουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους να μένουν δυστυχώς αμέτοχοι, απλοί παρατηρητές, κοιτώντας μέσα από τις γρίλιες των κλειστών τους παραθύρων τα όσα διαδραματίζονται σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Η αντίδραση αυτή δεν είναι κατηγορητέα. Κι αυτό γιατί όταν ένας άνθρωπος παλεύει για την επιβίωσή του, το μόνο που τον απασχολεί είναι το πως θα το κάνει πράξη. Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες και αυτό που προέχει είναι να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Η κοινωνία υποφέρει από τις νεοφιλεύθερες πολιτικές της ΝΔ που γεννούν ανισότητες,  πολιτικές που ευνοούν τους λίγους και τους ισχυρούς,  βάζοντας στο περιθώριο τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Ο κόσμος περιμένει αποφασιστικότητα, αλλαγή, ανανέωση, πολιτικό σχέδιο και πολιτική δέσμευση εφαρμογής άμεσων και υλοποιήσιμων μέτρων ανακούφισης της κοινωνίας, από την πρώτη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κληθεί να αναλάβει και πάλι τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί η μέρα αυτή δεν αργεί.

Ήρθε η ώρα με ενότητα και συλλογικότητα να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά, να μεγαλώσουμε, να μετασχηματιστούμε, να συσπειρώσουμε κοντά μας κάθε πολίτη από τη ριζοσπαστική αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο. Ο κόσμος χρειάζεται ένα κόμμα σύγχρονο, συμμετοχικό, μαζικό, δημοκρατικό και ισχυρό που την επόμενη μέρα ως προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει πράξη αυτά που του στέρησαν εδώ και τρία χρόνια.

Η εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μια εξόχως δημοκρατική πρόταση, με την οποία πλέον ο λόγος κάθε μέλους έχει βαρύτητα.  Πως άλλωστε θα εμπνεύσεις την κοινωνία να έρθει κοντά σου, εάν δεν της δώσεις δυνατότητα να συνδιαμορφώνει και να καθορίζει τις κομματικές εξελίξεις; Ταυτόχρονα, θέλουμε και ένα κόμμα που θα συνδέεται με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς ιστούς.

Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ισότητα των φύλων γενικά και αορίστως. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά με τις πράξεις του. Η πρόταση ισότιμης συμμετοχής σε όλα τα κομματικά επίπεδα και όργανα  ανδρών και γυναικών 50-50, καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωτοπόρο. Θα είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που θα εφαρμόσει ένα τόσο ισότιμο σύστημα ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των γυναικών και πολλαπλασιάζοντας εντέλει τις φωνές και τις δράσεις της κοινωνίας.

Όσο και αν έχουν ταραχτεί τα «νερά» των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο περισσότερο θα εργαστούμε, με ενότητα και αποφασιστικότητα για να γίνει το κόμμα μας ακόμα πιο ανοικτό και συμμετοχικό. Το 3ο  συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το πολιτικό σχέδιο του προέδρου που συζητάμε τώρα, θα σημάνει μια νέα αρχή που θα προσφέρει όραμα και θα αναδιανείμει την ελπίδα στην κοινωνία.  

Φωτεινή Παντιώρα, Πρώην Ειδική Γραμματέας Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλ/νιών & Ενημέρωσης, Επικοινωνιολόγος-Οικονομολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Μέλος ΟΜ Ιλισίων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)