to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 25.09.2012

left.gr

Πολιτική

Η ακροδεξιά θεοκρατία διώκει τον... Γέροντα Παστίτσιο και αφήνει ατιμώρητες τις ρατσιστικές επιθέσεις

Όλοι και όλες σήμερα Τρίτη 25/9 στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου δικάζεται ο Φ.Λ. για βλασφημία...


Ενημέρωση από το δικαστήριο

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο 27χρονος συνελήφθη μετά από σχετική επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, και αφού στα ίχνη του βρέθηκε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκληματος. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτούσε τους υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Τάξης εάν θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, μέσω της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την άμεση αφαίρεση του συγκεκριμένου προφίλ από το διαδίκτυο. Ή μήπως θα συνεχίσουν να κωφεύουν και να ανέχονται τον επονείδιστο αυτό εμπαιγμό του Γέροντα Παΐσιου...


Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται: «Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Πιο αναλυτικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε πρόσφατα στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, σελίδα με στοιχεία (www.facebook.com /gerontas.pastitsios), η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού».

Ο 27χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στα Ψαχνά Ευβοίας, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα laptop. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα θα οδηγηθεί για να απολογηθεί στην Εισαγγελία. 


«Η ελευθερία της έκφρασης, στο στόχαστρο της ακροδεξιάς θεοκρατίας»


Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της βλασφημίας αναφέρονται τα εξής:

«Η σημερινή σύλληψη του εικοσιεπτάχρονου στην Εύβοια με την κατηγορία της βλασφημίας αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. Η τρόικα εσωτερικού δεν ισοπεδώνει μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Και είναι πραγματικά λυπηρό ότι αυτό γίνεται επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Πρώτον, η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει και τη σάτιρα, όσο «ασεβή» και «προσβλητική» κι αν τη θεωρούν κάποιοι. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο».

Δεύτερον, οι ίδιες ακριβώς δικαστικές και αστυνομικές αρχές που αφήνουν ατιμώρητες τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να διωχθεί ο δημιουργός της σελίδας. Στην Ελλάδα του 2012, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν κάνει πλάκα με τη θρησκοληψία, αλλά δεν διώκεται όποιος στην ιστοσελίδα του καλεί στην εξόντωση των μεταναστών και των ψυχικά πασχόντων.

Τρίτον, δικαιώνεται πλήρως η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για άμεση κατάργηση της αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής διάταξης περί βλασφημίας. Εξίσου επίκαιρη, αποδεικνύεται και η θέση μας για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.»


«Πήρε φωτιά» το Twitter


Στο hashtag του Τwitter #FreeGeronPastitsios, τα σχόλια των χρηστών είναι πολύ πιο δεικτικά: «Τώρα που έχουν απεργία οι δικαστικοί, ευκαιρία να αναλάβει η ιερά εξέταση τις υποθέσεις», «Τι ώρα είναι ο λιθοβολισμός στο Σύνταγμα;», «Αρση απορρήτου για μη κακουργηματική πράξη, για χάρη της Χρυσής Αυγής. Πόσο απέχουμε από το κυνήγι μαγισσών;», «Οι νεοναζί που ζήτησαν τη σύλληψη του δημιουργού της σατιρικής σελίδας, συνηγορούν ελεύθερα υπέρ της ευθανασίας των ανάπηρων στο Διαδίκτυο», «Ζηλέψατε τον Πούτιν; @primeminister», «Κοιμάσαι στην Αθήνα, ξυπνάς στο Ισλαμαμπάντ».


Όλοι και όλες σήμερα Τρίτη 25/9 στις 9.00 π.μ. στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου δικάζεται ο Φ.Λ. για βλασφημία...

Διαβάστε ακόμα:

O K. Μαρματάκης στο Κόκκινο 105,5 για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου

O e-Lawyer για την άρση του απορρήτου και τη σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου»



2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)