to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:56 | 27.02.2020

Οικονομία

Η (ακόμα μία) επένδυση που δήθεν έφερε η ΝΔ και η απάντηση Δραγασάκη

Πώς σχολιάζει ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ τα εγκαίνια της πρώτης στην Ελλάδα βιομηχανικής μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κόρινθο


Η δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εχθές (σ.σ.: Τετάρτη 26/2) βρέθηκα στην Κόρινθο. Μία ημέρα πριν βρέθηκε στην ίδια περιοχή η νυν ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου και εγκαινίασε την 1η στην Ελλάδα βιομηχανική μονάδα καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης. Πρόκειται για "άλλη μία" επένδυση που δήθεν έφερε η ΝΔ; Η απάντηση είναι "ασφαλώς όχι". Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Πρόκειται γι' άλλη μία επένδυση που όντως έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τι κάναμε;

1. Διαμορφώσαμε το θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτική κάνναβης ψηφίζοντας το νόμο 4523/2018 - Είναι ο νόμος για τον οποίο στελέχη της ΝΔ τότε μας ειρωνεύονταν περί "επενδύσεων μπάφου". Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

2. Η εταιρεία ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπέβαλε αίτηση εγκατάστασης μεταποιητικής μονάδας για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τον Ιούλιο του 2018.

3. Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών της εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 19582/197/14-02-2019 (ΦΕΚ β' 762/5.3.2019) άδεια εγκατάστασης της μονάδας που υπεγράφη από τους αρμοδίους τότε Υπουργούς Στέργιο Πιτσιόρλα, Ανδρέα Ξανθό & Βασίλη Κόκκαλη.

Σήμερα λοιπόν, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει καρπούς για την ελληνική οικονομία. Πολιτική που κινητοποίησε επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας & αναπτύσσουν τις τοπικές οικονομίες. Πολιτική που τότε η ΝΔ αποδοκίμαζε, αλλά εξαιτίας της σήμερα "κόβει κορδέλες"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)