to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 15.05.2014

Πολιτική

"Η άκαμπτη μνημονιακή εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας για αλόγιστη περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας οδηγεί σε αδιέξοδο"

Δήλωση των Γιάννη Μπασκόζου, Α' Αντιπροέδρου ΠΙΣ, Μαρίας Καλαμάρη, Αντιπροέδρου ΠΟΣΙΠΥ, ΓΓ ΠΕΕΒΙ και Μιχάλη Ψαλτάκου, μέλους ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ για τη μεροληπτική πολιτική του υπουργείου Υγείας υπέρ των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων, εις βάρος των μικρότερων επιχειρήσεων


Ολόκληρη η δήλωση

Η άκαμπτη μνημονιακή εμμονή της κυβέρνησης και του υπουργείου υγείας για αλόγιστη περικοπή των δημόσιων δαπανών υγείας οδηγεί σε αδιέξοδο.

Με τον κουτσουρεμένο προϋπολογισμό  για το 2014, σαν συνέχεια συνεχώς μειούμενων προϋπολογισμών υγείας,, ούτε οι ασθενείς θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, ούτε τα μικρά εργαστήρια των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων να επιβιώσουν.

Εάν επιτρέψουμε να επικρατήσει η λογική της κυβέρνησης για περιορισμό των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς καμία μελέτη των πραγματικών αναγκών και χωρίς μέριμνα για την αποφυγή κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και μονοπώλησης του χώρου, δύο είναι οι πιθανές προοπτικές. Είτε θα εξοντωθούν τα μικρομεσαία εργαστήρια της γειτονιάς, είτε θα πληρώνει ο κόσμος από την τσέπη του.

Εμείς δεν δεχόμαστε αυτή την προοπτική.

Είναι φανερό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα στον χώρο της εργαστηριακής ιατρικής. Οι τζίροι των μεγάλων επιχειρήσεων τους επιτρέπουν να «διαπραγματεύονται» χωρίς να υπολογίζουν την επιβίωση των μικρών εργαστηρίων.

Ακόμα πιο φανερό είναι πως αν επιτρέψουμε να συνεχίζεται η καταστροφική μνημονιακή πολιτική στην υγεία , λύση για τα προβλήματα μας δεν υπάρχει.

Με ψηλά το κεφάλι, με αλληλεγγύη και συμπαράταξη με το λαό που ταλαιπωρείται, ένα δρόμο έχουμε. Να σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πολιτική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ, Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ, ΓΓ ΠΕΕΒΙ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΑΛΤΑΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΠΟΣΙΠΥ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)