to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η αγωνία του Κ. Μητσοτάκη μπροστά στην πολιτική ήττα

Ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει συνεχώς εκλογές από τις αρχές του 2016. Στόχος του, μέχρι σήμερα, ήταν να πιέσει με κάθε τρόπο ώστε να μην καταφέρει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα. Όχι ότι το συνεχές αίτημα για εκλογές ήταν αποτελεσματική πίεση, αλλά δεν μπορούσε να κάνει και κάτι περισσότερο.


Το πρόγραμμα έχει τελειώσει και ο Κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με την προοπτική μιας σοβαρής πολιτικής ήττας. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο ελαφρύνσεων και μέτρων κοινωνικής ανακούφισης. Απέναντι στο σχέδιο αυτό ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει να αντιπαραθέσει τίποτα, εκτός από ένα νέο πρόγραμμα μνημονιακής λιτότητας και θατσερικών εργασιακών σχέσεων. Από την αγωνία τους για τη νέα κατάσταση προέκυψαν και οι εκκλήσεις στον Μοσκοβισί να εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις.

Έτσι η 20ή Αυγούστου τρομοκρατεί τον Κ. Μητσοτάκη. Αντιλαμβάνεται ότι από εδώ και πέρα η πρωτοβουλία θα επανέρχεται ολοένα και περισσότερο στα χέρια της κυβέρνησης. Γι 'αυτό η μέρα που τελειώνει και επίσημα το ελληνικό πρόγραμμα είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Όμως αυτή τη φορά ο αρχηγός της Ν.Δ. στηρίζει το αίτημά του για εκλογές σε μια αισχρή καπηλεία της τραγωδίας στο Μάτι. Και παριστάνοντας τον συντετριμμένο από ένα κλίμα που ο ίδιος προσπαθεί να κατασκευάσει με διαστρεβλώσεις, χυδαιότητες και κατασκευασμένες ειδήσεις ζητάει εκλογές τις οποίες θα ζητούσε ούτως η άλλως.

Είναι προφανές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν καμία συναίσθηση για το πόσο υποκριτές και πόσο καιροσκόποι φαίνονται στον κόσμο όταν παριστάνουν τους συντετριμμένους και τους ανήσυχους για την πορεία της χώρας. Θα το καταλάβουν στο τέλος της τετραετίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)