to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:56 | 04.12.2017

Πολιτική

Η «Αγία Οικογένεια» και η «μάχη» του Κυρ. Μητσοτάκη με την οικογενειοκρατία

Οι αντιδράσεις για την επικοινωνιακή πομφόλυγα του προέδρου της ΝΔ ο οποίος «κόβει», πριν καν... γίνει πρωθυπουργός, την Ντόρα και τον Κώστα Μπακογιάννη από το μελλοντικό υπουργικό συμβούλιο


Περισσότερο ειρωνικά χαμόγελα προκάλεσε η ανακοίνωση της «απόφασης» του Κυρ. Μητσοτάκη «να μην υπάρξει κανένας συγγενής του στη μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, ή σε άλλο πολιτειακό αξίωμα», απόφαση που συνοδεύτηκε από την «παραδοχή» πώς πρόκειται για αδικία σε βάρος της Ντόρας Μπακογιάννη...

Την ίδια παραδοχή μοιράστηκε, δηλώνοντας σχεδόν... θαυμαστής της κ. Μπακογιάννη ο νεοφιλελεύθερος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης: «Ήταν δύσκολη η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Ασφαλώς, η λύπη δεν θα είναι του ίδιου μεγέθους στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, όπως αυτή εκφράζεται σε κορυφαίο επίπεδο από τον Αδ. Γεωργιάδη, από τον οποίο δεν υπήρξε αντίδραση τις πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η «μάχη κατά της οικογενειοκρατίας», ξεκινάει με την φαινομενικά εντυπωσιακή, εύκολη όμως οδό: η κ. Μπακογιάννη δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια ακόμη υπουργική θητεία, αλλά για τη θέση της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το δε άλλο μέλος της οικογένειας, ο Κώστας Μπακογιάννης, είχε ήδη ειδοποιηθεί, μετά την ανοικτή διαφοροποίηση του από την γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ του για αποχή από τα περιφερειακά συνέδρια της κυβέρνησης, ότι δεν πρόκειται να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Την  απόφαση Μητσοτάκη «να ξεφορτωθεί αυτά που ο ίδιος αισθάνεται ως οικογενειακά του βαρίδια», σχολίασε ιδιαίτερα καυστικά και το Μέγαρο Μαξίμου τονίζονας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, την ώρα που εκτοξεύει το επικοινωνιακό πυροτέχνημα, «επιμένει να κάνει πως δε καταλαβαίνει ότι η κριτική που ασκείται στη σύζυγό του δεν έχει να κάνει, ούτε με το ότι είναι γυναίκα, ούτε "άριστη" επιχειρηματίας, αλλά με το γεγονός ότι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι δημόσιο πρόσωπο και η οικονομική της δραστηριότατα πρέπει να ελέγχεται αυστηρότατα»

«Δεν μπορεί λοιπόν, ο κος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που θέλει να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά της οικογενειοκρατίας, να ισχυρίζεται ότι πιθανές σκιές που αφορούν ακριβώς την οικονομική δραστηριότητα της οικογένειάς του δεν έχουν πολιτική ή νομική σημασία», υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξηγώντας:

«Διότι οικογενειοκρατία δεν είναι τελικά η συμμετοχή συγγενών στην ίδια κυβέρνηση, εφόσον έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία και παρουσία, αλλά η εκμετάλλευση της οικογενειακής πολιτικής επιρροής για να εξασφαλιστούν κάθε είδους ασυλίες»

«Ακόμη αναμένουμε,  πότε ο κος  Μητσοτάκης θα δεήσει να καταθέσει το πόθεν έσχες του για να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός για τις οικονομικές δραστηριότητες της αγίας οικογένειας», συμπληρώνει το Μαξίμου. 

Και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδούλης, εμφανίστηκε αιχμηρός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Διάβασα ότι ο κ Μητσοτάκης κάνει σχέδια και προαναγγελίες για το πώς θα ναι η επόμενη κυβέρνηση του και επειδή είναι εναντίον της οικογενειοκρατίας, λέει ότι αφήσει απέξω την Ντόρα».

«Κατά την γνώμη μου -συνέχισε ο ευρωβουλευτής- το έργο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον της οικογενειοκρατίας που ακούγεται το συντομότερο ανέκδοτο. Θα του συνιστούσα να μην βιάζεται να προδιαγράφει την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησής του γιατί αυτό θα αργήσει πάρα πολύ. Και πιθανό να μην συμβεί ποτέ» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)