to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 05.10.2012

Κοινωνία

Η ΑΔΕΔΥ για την κατάργηση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα

Την επιχειρούμενη κατάργηση Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών, μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης Δημοσίων Δομών και Υπηρεσιών και της μεθόδευσης για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.



"Είναι, πλέον, απόλυτα σαφές ότι το πρόγραμμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων Δημοσίων Οργανισμών, Υπηρεσιών και Φορέων δεν γίνεται για την καλύτερη οργάνωση και την-κατά γενική ομολογία αναγκαία- βελτίωση της λειτουργίας του Δημοσίου προς όφελος του πολίτη.  Αντιθέτως, εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: Την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων προς την τρόικα, για άμεσες απολύσεις προσωπικού και περιορισμό των Δημοσίων Υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών (Δημόσια Παιδεία-Έρευνα, Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.). Αυτή, όμως, η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με το συμφέρον των πολιτών. Αντιθέτως  στρέφεται κατά των θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων τους" τονίζει.
 
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των Ερευνητικών Κέντρων στο σχέδιο νόμου «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» σηματοδοτούν τη βίαιη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια αγαθά, τα οποία είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και γι’ αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα (π.χ., Παιδεία, Έρευνα, Υγεία, Πρόνοια, Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ.).
 
Ακόμη κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικές και ότι αντιβαίνουν τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές ανακοινώσεις περί ανάπτυξης της χώρας, μέσω ενίσχυσης της Έρευνας και της Καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτα.
 
Τέλος καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2012, στο Σύνταγμα, στις 6.00 μ.μ., καθώς και στις αγωνιστικές παρεμβάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τον Ιδιωτικό Τομέα. 

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)