to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 05.01.2017

Κοινωνία

Η ΑΔΕΔΥ ευτελίζει τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα

Σε δελτίο Τύπου με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ «μπλέκει» με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη δολοφονία του 1991 με τον... ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «26 χρόνια μετά οι πολιτικές που οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα είναι εδώ» (!)


Το δελτίο τύπου που σχεδόν συσχετίζει τη δολοφονία Τεμπονέρα με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης για την Παιδεία (οι οποίες στο μυαλό κάποιων στην ΑΔΕΔΥ είναι ίδιες με αυτές της ΝΔ το 1991) εκδόθηκε με ψήφους των παρατάξεων που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ και η διάρθρωσή του, είναι ενδεικτική νοοτροπιών που εξακολουθούν να υπάρχουν και οδηγούν την ομοσπονδία σε ολοένα μεγαλύτερη ανυποληψία:

Το δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ αναφέρει:

Ο Τεμπονέρας ζει

στους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα και στην ανεργία

1990: Η νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. αναλαμβάνει την εφαρμογή ενός συνόλου  μέτρων που θα ικανοποιούν τις νέες ανάγκες  «εκσυγχρονισμού» όλου του παραγωγικού, πολιτικού, θεσμικού συστήματος της χώρας.  Μεγαλύτερη συμπίεση των δικαιωμάτων και αναγκών της ζωντανής εργασίας  μέσα στο φόντο του τσακίσματος και των τελευταίων υπολειμμάτων του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας. Μέσα στο ασφυκτικό κοινωνικό πλαίσιο που δημιουργείται έρχονται να προστεθούν οι ρυθμίσεις-πιλότος για την παιδεία. Οι καταλήψεις απλώνονται σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, έχοντας  κερδίσει τη μαζική λαϊκή υποστήριξη .

1991: Ο κίνδυνος της σύνδεσης του μαθητικού κινήματος με το εργατικό  ανησυχεί την κυβέρνηση. Επιστρατεύει τμήματα του κομματικού μηχανισμού. Σε πολλές πόλεις της χώρας εξελίσσεται οργανωμένο σχέδιο ανακατάληψης σχολείων. Στη Πάτρα, στο συγκρότημα «ΒΟΥΔ», ομάδα 15 μελών της ΟΝΝΕΔ χτυπάει τους μαθητές και με ξυράφι χαράζει  τα χέρια του προέδρου του 15μελούς. Η αστυνομία αν και ειδοποιείται πολλές φορές δεν εμφανίζεται. Έξω από το χώρο του σχολείου φτάνουν μαθητές, καθηγητές, γονείς .

Από το σιδερολοστό του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πάτρας πέφτει νεκρός, με τραύμα στο κρανίο, ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.

2017: 26 χρόνια μετά οι πολιτικές που οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα είναι εδώ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που εφαρμόζονται και σήμερα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το 3ο μνημόνιο και έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στην οικονομική εξαθλίωση. Αγωνίζονται για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και Υγείας, ενάντια στον Φασισμό και τον πόλεμο.

Και σήμερα οι ίδιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζουν να «δολοφονούν». Όχι μόνο την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις ανάγκες ενός ολόκληρου λαού. Αλλά και κυριολεκτικά. Χιλιάδες οι αυτοκτονίες, χιλιάδες τα θύματα ενός ανύπαρκτου πλέον συστήματος υγείας. Εκατοντάδες οι νεκροί στα νερά του Αιγαίου, θύματα ενός τρομακτικού ιμπεριαλιστικού πολέμου. Τώρα οι «δολοφονίες» δεν έχουν «αυτουργούς»  αλλά  ένα ολόκληρο σύστημα (πολιτικό, οικονομικό, μιντιακό) που λειτουργεί ως αυτουργός και ταυτόχρονα τις αποσιωπά συναινετικά και ομόθυμα.

26 χρόνια μετά ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και αγωνιά για δικαίωση. Όπως ο Πέτρουλας, όπως ο Λαμπράκης, όπως ο Κομνηνός, όπως ο Κουμής, όπως ο Φύσσας.

Γιατί όλα αυτά, για τα οποία θυσιάστηκαν, Λευτεριά και Κοινωνική Δικαιοσύνη, παραμένουν αδικαίωτα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τιμώντας τη μνήμη του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που συνδιοργανώνουν οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ τη Δευτέρα, 9 Γενάρη 2017 και ώρα 6:00μμ στο σχολικό συγκρότημα «ΒΟΥΔ» στην Πάτρα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

tags: ΑΔΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)