to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:42 | 15.12.2020

Πολιτική

Χυδαιότητες Μητσοτάκη κατά Φίλη και Τσακαλώτου, με «συγνώμη» κατόπιν εορτής

Διπλό unfair από τον Κυρ. Μητσοτάκη, και μάλιστα στη συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος όπως ο προϋπολογισμός του κράτους, απέναντι στον Ν. Φίλη και τον Ευκλ. Τσακαλώτο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Χυδαίοι αστεϊσμοί όπως «ανησυχώ για σας, είστε ευπαθής ομάδα» για τον Ν. Φίλη, «είστε υγειονομικά επικίνδυνος» είπε στον Ευκλ. Τσακαλώτο. Ζήτησε συγνώμη από τον Ν. Φίλη πολύ αργότερα, και φυσικά εκτός κάμερας...


Όπως γράφει η Αυγή, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του μιλούσε μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο υπεύθυνος για τον ακραίο εθνολαϊκισμό των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό, έφτασε στο σημείο να επαίρεται για τη συμβολή της κυβέρνησής του στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και όλα αυτά την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ βραβεύτηκαν για την Συμφωνία Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Τα όσα απίστευτα έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε την εύλογη οργή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχαν στοχοποιηθεί από τους συνοδοιπόρους της ΝΔ, ενώ αρκετοί εξ αυτών είχαν δεχτεί επιθέσεις στα σπίτια τους.

Ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκδήλωσαν την οργή τους ήταν και ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μιλήσει υποτιμητικά προς τον βουλευτή λέγοντας «φορέστε τη μάσκα σας, κύριε Φίλη, είστε και ευπαθής».

Λίγη ντροπή από τον πρωθυπουργό των 100 θανάτων την ημέρα δεν θα έβλαπτε [σ.σ.: ο οποίος μάλιστα, λίγο αργότερα, ζήτησε να Του απευθύνονται στον πληθυντικό....]

Συγνώμη Μητσοτάκη, κατόπιν εορτής


Αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, σημειώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει. «Αν το εξέλαβες ως προσβολή, συγνώμη», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατόπιν εορτής και χωρίς να πει τίποτα από το βήμα της Βουλής, αν και μιλούσε για περισσότερο από μία ώρα.

«Δεν είναι προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Ν. Φίλης διερωτώμενος ωστόσο «τί ήθος παράγει πολιτικά μια τέτοια δήλωση που αφορά εκατομμύρια πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Ειδικότερα, ο Νίκος Φίλης δήλωσε:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε "ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω", υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις.

Χυδαιότητα και κατά Τσακαλώτου: «Είστε υγειονομικά επικίνδυνος»

Το ρεσιτάλ απρέπειας και χυδαιότητας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ο ανέμελος πρωθυπουργός, λίγα λεπτά πριν χαρακτηρίσει «ευπαθή» τον Νίκο Φίλη, είχε επιτεθεί και στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο τον οποίον χαρακτήρισε «υγειονομικά επικίνδυνο».

«Γιατί εκνευρίζεστε; Και η μάσκα σας. Είστε υγειονομικά επικίνδυνος» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η αφωνία του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος δε ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)