to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 13.07.2022

Πολιτική

Χυδαιότητα Μητσοτάκη στην Βουλή: Συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στον Real - Να ανακαλέσει ζητά ο Ηλιόπουλος

Με μια ξεδιάντροπη ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την κατρακύλα του ιδίου και της κυβέρνησής του - Συνέδεσε τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real - Ηχηρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με τον Π. Σκουρλέτη να χαρακτηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη «πρωθυπουργό της προβοκάτσιας και της τοξικότητας» και με τον Ν. Ηλιόπουλο να δηλώνει πως «είναι πλέον επικίνδυνος για τη Δημοκρατία»


(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σε μια άνευ προηγουμένου χυδαιότητα προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, προσπαθώντας να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real με τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που κατέκρινε χθες με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη. Χυδιαότητα χωρίς σύνορα». 

Το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε τέτοιου είδους χυδαιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε πανικό μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις.

Η τοποθέτηση – ντροπή του πρωθυπουργού προκάλεσε την έκρηξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει τις προκλήσεις λέγοντας στη συνέχεια: «Πέστε στον αρχηγό σας εάν τολμάει να έρθει εδώ να αντιπαρατεθούμε αντί να κρύβεται από το κοινοβούλιο, να έχει το θάρρος να πει ότι καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις αθλιότητες».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα (Τετάρτη 13/7) ξεκίνησε η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπ. Παιδείας με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία», με εισηγητές τον Φώντα Μπαραλιάκο από τη ΝΔ και τον Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

• Δείτε το κεντρικό θέμα, εδώ: Στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως: Μάχη για να μη δοθεί η χαριστική βολή στα ΑΕΙ (live)

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να ανακαλέσει άμεσα την αθλιότητα

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος.

Έσπευσε σήμερα εκτάκτως στη Βουλή, μια μέρα πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου, όπου τοποθετούνται οι πολιτικοί αρχηγοί, για να εκμεταλλευθεί μια άθλια εγκληματική ενέργεια, όπως ο εμπρησμός του Real και να τον αποδώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του ότι «μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη». Δηλώσεις απαράδεκτες που αποσύρθηκαν αμέσως και ζητήθηκε δημόσια συγγνώμη.

Αυτό δεν είναι μία απλή αθλιότητα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πια επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Απαιτούμε άμεσα να ανακαλέσει.

Καταλαβαίνουνε τον πανικό του αλλά όσο ακόμη θα βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού της χώρας, οφείλει να διατηρήσει μια στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα». 

Π. Σκουρλέτης: Ο πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας

Στην απάντησή του για την αθλιότητα του Κ. Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Π. Σκουρλέτης, τόνισε πως πρόκειται για την «μέγιστη πολιτική προβοκάτσια». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «πρωθυπουργο της προβοκάτσιας και της τοξικότητας» εξαιτίας της χυδαιότητας που δεν ντράπηκε να πει από το βήμα της Βουλής.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι αυτή η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη δείχνει πανικό και απόσταση από την κοινωνία και αποσκοπεί σε κρίσιμες στιγμές να μην συζητηθούν τα επίδικα με πολιτική αντιπαράθεση και πολιτικά επιχειρήματα (διαβάστε αναλυτικά).

Ν. Φίλης: Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στη Βουλή το τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του. Αξιοποιώντας το προχθεσινό σχόλιο του Χρ. Βερναρδάκη (για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη) τόλμησε να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την επίθεση στον ραδιοσταθμό Real. Και μετά από αυτό το εμπρηστικό σχόλιο, συνεχίζοντας με γλώσσα ακραίας απρέπειας, να καταλογίσει «εκτσογλανισμό» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έκανε επίσης αναφορά στο πρόσωπό μου για μια αντιπαράθεση με την κα Κεραμέως πριν ένα χρόνο εντός Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου, για την οποία τότε δόθηκαν εξηγήσεις. Για ποιο λόγο επανέρχεται τώρα; Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος μου ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για μια προσβλητική του έκφραση. Πώς θα ένιωθε εάν επανερχόμουν ένα χρόνο μετά; Προφανώς, όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν θα το πράξω, γιατί, δεν είμαστε ίδιοι.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)