to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 20.11.2017

Πολιτική

Χυδαιότητα Λοβέρδου στη Βουλή: Αμφισβήτησε το «κατεπείγον» πατώντας στην ανείπωτη τραγωδία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «με έναν πολιτικά κυνικό και χυδαίο τρόπο, επιχείρησε να στηρίξει το επιχείρημα ότι κατέρρευσε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος, πάνω στην τραγωδία που έζησαν και ζουν οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν από την φυσική καταστροφή», σχολίασε ο Χρ. Μαντάς


Στην αρχή της διαδικασίας της συζήτησης για το κοινωνικό μέρισμα, ο Ανδ. Λοβέρδος, που συνηθίζει να θέτει διαδικαστικά ζητήματα και να πυροδοτεί εντάσεις, υποστήριξε πως η αναβολή της συζήτησης  του νομοσχεδίου (η οποία είχε αποφασοισεί λόγω του εθνικού πένθους και της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε τη Δυτική Αττική) αμφισβητεί  στην πράξη τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του, για τον οποίο είχε επιχειρηματολογήσει ο Ευ. Τσακαλώτος στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από τους βουλευτές, μέλη των επιτροπών, να προχωρήσει η συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εξηγώντας ότι η διανομή πρέπει να γίνει μέσα στο 2017, για να μη χαθούν τα χρήματα της υπεραπόδοσης. «Αφενός έπρεπε να συμφωνήσουμε με τους θεσμούς για τα στοιχεία. Αφετέρου δεν μπορούμε να ξοδέψουμε κάποια χρήματα από την υπεραπόδοση τώρα και κάποια άλλα μέσα στο 2018» είχε αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επισήμανε δε, ότι απαιτείται γραφειοκρατική και διοικητική διαδικασία και έκδοση ΚΥΑ, ώστε να καθοριστούν οι δικαιούχοι και γι΄ αυτό πρέπει η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου να προχωρήσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ζήτησε το λόγο και απάντησε με αιχμηρό ύφος στον Ανδ. Λοβέρδο, καταλογίζοντάς του κυνισμό:

«Πάει να γίνει πολιτικό έθιμο κάθε φορά που ξεκινά μια διαδικασία ο κ. Λοβέρδος να βάζει ζητήματα. Κάτι που βέβαια είναι δικαίωμά του.  Πολιτικά με εξόργισε όμως, ότι με ένα πολιτικά κυνικό και χυδαίο τρόπο, επιχείρησε να στηρίξει το επιχείρημα ότι κατέρρευσε ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος,   πάνω στην τραγωδία που έζησαν και ζουν οι άνθρωποι που χτυπήθηκαν από την φυσική καταστροφή. Που έδεσε αν θέλετε με τις διαχρονικές ανεπάρκειες των μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η κατεπείγουσα διαδικασία και η αντίστοιχη επιχειρηματολογία έχει εξαντληθεί στην συζήτηση στις επιτροπές και το θέμα έχει κλείσει. Για τα υπόλοιπα προφανώς πρέπει να έρθει η αντίστοιχη τροπολογία στη Βουλή για να μπορέσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν με επάρκεια. Όμως αυτό δεν μειώνει σε καμιά περίπτωση την ανάγκη να υπάρξει αυτή η πρωτοβουλία (σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι) και να ενισχυθούν οι άνθρωποι αυτοί.»  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)