to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 13.02.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χυδαιολογίες Βούλτεψη στη Βουλή, αποκάλεσε «δηλωσίες» τους 6 βουλευτές

Σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προχώρησε η Σοφία Βούλτεψη στη Βουλή αποκαλώντας "δηλωσίες" τους 6 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που στηρίζουν την κυβέρνηση.


 Για ολίσθημα έκανε λόγο η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Έντονη ήταν η αντίδραση και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη.

"Δηλωσίες διότι έκαναν δήλωση πανομοιότυπη όπως σε άλλες εποχές και μάλιστα είναι βουλευτές" με αυτή την έκφραση ατιολόγησε τον απαράδεκτο και ανιστόρητο χαρακτηρισμό της, που εκθέτει πρώτα και κύρια την ίδια ως κόρη αντιστασιακού. 

Η ομιλία της κ. Βούλτεψη αναλώθηκε σε ύβρεις και κατηγορίες για "συναλλαγές", για Μαδούρο, Ζάεφ... όλα τα άλλα εκτός της συνταγματικής αναθεώρησης. Τόσο μεγάλη σημασία δίνει η Ν.Δ. σε αυτή την ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία.

"Δεν μιλάω στη Βουλή με τρόπο τσακώνομαι για την μπουγάδα, μιλάω πάντα θεσμικά. Η τελευταία αποστροφή της προλαλήσσασας κινδυνεύει να μας δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζουν εδώ οι βουλευτές. Η προλαλήσσασα συνάδερφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ούσα κόρη αείμνηστου αντιστασιακού, ο οποίος πολέμησε απέναντι σε αυτούς που επέβαλλαν δηλώσειες μετανοίας και το απηύθυνε ως ύβρη σε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου διότι ψηφίζουν κατά συνείδηση νομοσχέδια, επ' ωφελεία του ελληνικού λαού. Να σταματήσει η σπέκουλα αυτή και η στοχοποίηση" απάντησε στην παρέμβαση της η κ. Παπακώστα.

Έντονη ήταν η αντίδραση και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινής Βάκη για τις ύβρεις της βουλεύτριας της Ν.Δ. "Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν. Όλη αυτή η φρασεολογία δηλητηριάζει το κοινοβούλιο και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα. Γνωρίζετε ποιοι παίρνουν την πολιτική υπεραξία από αυτά τα φαινόμενα. Οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση".

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)